274
| Shutterstock

Δύο ομοφυλόφιλοι με δίδυμα θα γίνουν τελικά γονείς και στην Ιταλία

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2018, 22:36

Δύο ομοφυλόφιλοι με δίδυμα θα γίνουν τελικά γονείς και στην Ιταλία

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2018, 22:36

Ο Δήμος Μιλάνου αρνήθηκε να αναγνωρίσει ένα αμερικανικό πιστοποιητικό γεννήσεως το οποίο παρουσιάζει σαν γονείς δύο ομοφυλόφιλους άνδρες, Ιταλούς. Μάλιστα αρνήθηκε παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν καταχώρισε στα κιτάπια του μερικά ζευγάρια λεσβιών σαν γονείς.

Ετσι, τα δίδυμα κοριτσάκια που έφεραν από την Αμερική οι δύο Ιταλοί «γονείς» τους,  προς το παρόν δεν έχουν καθόλου γονείς στην Ιταλία.

Τις συνέπειες αυτής της ευμετάβλητης γραφειοκρατικής κατάστασης από τόπο σε τόπο (καλιφορνέζικη ύπαρξη/μιλανέζικη ανυπαρξία) έφερε στη δημοσιότητα η Corriere della Sera με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, επισημαίνοντας ότι τα δίδυμα κοριτσάκια όχι μόνο δεν θεωρούνται Ιταλίδες, αλλά δεν μπορούν να έχουν καν απρόσκοπτη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και στους παιδικούς σταθμούς.

Την πολύπλοκη (και) νομικά υπόθεση έλυσε τελικά το δικαστήριο της πρωτεύουσας της Λομβαρδίας το οποίο απεφάνθη ότι ο Δήμος Μιλάνου πρέπει να κάνει τη μετεγγραφή στους καταλόγους του βάσει των αμερικανικών εγγράφων.

Είχαν προηγηθεί διαμαρτυρίες των δύο ομοφυλοφίλων προς τον δήμαρχο, διότι για τις λεσβίες η «συμπεριφορά» του ήταν διαφορετική: «Γιατί αυτές και όχι εμείς;» δήλωσαν στην ιταλική εφημερίδα. «Δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε».

Και είχαν απογοητευτεί: «Οταν κάναμε την αίτηση ήμασταν σίγουροι ότι η οικογένειά μας θα αναγνωριζόταν, όμως μας το αρνήθηκαν…»

Μα τώρα τα πράγματα δείχνουν να βαίνουν καλώς.

Κατόπιν των δικαστικών εξελίξεων η Corriere della Sera συμπεραίνει στον τίτλο της ότι πλέον «τα δίδυμα με δύο ομοφυλόφιλους πατέρες αλλάζουν τη δημόσια τάξη της Ιταλίας».

Για την ιστορία: α) τα δίδυμα κοριτσάκια γεννήθηκαν πριν από έναν χρόνο στις ΗΠΑ από μία γυναίκα που «φιλοξένησε» τα γονιμοποιημένα ωάρια μιας άλλης γυναίκας – κάτι νόμιμο εκεί, βάσει του οικογενειακού δικαίου της Καλιφόρνιας, και β) το δικαστήριο αποφάσισε με ευρύ πνεύμα, βάσει των θεμελιωδών αρχών περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων που είναι κοινές στα διάφορα νομικά συστήματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...