220
Η έκρηξη έγινε νωρίς το πρωί αναστατώνοντας τη γύρω περιοχή | REUTERS/Benoit Tessier

Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ισχυρή έκρηξη στο Παρίσι

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2019, 12:28
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/01/2019, 17:30
Η έκρηξη έγινε νωρίς το πρωί αναστατώνοντας τη γύρω περιοχή
|REUTERS/Benoit Tessier

Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ισχυρή έκρηξη στο Παρίσι

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2019, 12:28
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/01/2019, 17:30

Τουλάχιστον δύο νεκροί και περί τους 30 τραυματίες είναι ο απολογισμός της ισχυρής έκρηξης σε αρτοποιείο στο κέντρο του Παρισιού, η οποία προκλήθηκε πιθανότατα από διαρροή αερίου.

Η ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε κτίρια εκατοντάδες μέτρα από το σημείο και είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί πλήρως το ισόγειο ενός κτιρίου στην οδό Τρεβίζ, στο Ενατο Διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Οι νεκροί είναι δύο πυροσβέστες και ένας ισπανός πολίτης, όπως επιβεβαίωσαν αντίστοιχα οι Αρχές στο Παρίσι και ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας.

Από τους τραυματίες, τουλάχιστον πέντε είχαν διακομιστεί σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, ενώ οι υπόλοιποι είχαν πιο ελαφριά τραύματα.

Σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί τα παρακείμενα κτίρια και αυτοκίνητα.

Την ώρα της έκρηξης, γύρω στις 09:00 (τοπική ώρα, 10:00 στην Ελλάδα) το κατάστημα ήταν κλειστό.

Το AFP μετέδωσε ότι η έκρηξη οφείλεται σε ατύχημα και ότι πυροσβέστες είχαν κληθεί να επέμβουν για διαρροή αερίου στην οδό Τρεβίζ.

«Η κατάσταση είναι τώρα υπό έλεγχο», δήλωσε προς το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ στους δημοσιογράφους στο σημείο, όπως και ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό και ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Ετζ. Περισσότεροι από 200 πυροσβέστες εμπλέκονται στην επιχείρηση διάσωσης.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία του Παρισιού βρίσκεται σε επιφυλακή για ένατο κατά σειρά Σάββατο λόγω των κινητοποιήσεων των Κίτρινων Γιλέκων, με μεγάλα τμήματα του κέντρου της πόλης να έχουν αποκλειστεί από τις Αρχές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...