301
Η κρουαζιέρα άνοιξε ξανά σε πολλές χώρες του κόσμου, αλλά τα προβλήματα είναι πολλά | REUTERS/Alexandre Meneghini/File Photo

Δύο κρουαζιερόπλοια υπό περιορισμό μετά την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2020, 10:32
Η κρουαζιέρα άνοιξε ξανά σε πολλές χώρες του κόσμου, αλλά τα προβλήματα είναι πολλά
|REUTERS/Alexandre Meneghini/File Photo

Δύο κρουαζιερόπλοια υπό περιορισμό μετά την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2020, 10:32

Τις πρώτες εβδομάδες της πανδημίας, κυριαρχούσε στην επικαιρότητα η περιπέτεια των κρουαζιερόπλοιων στην ανατολική Ασία που υποχρεωτικά έδεσαν στα λιμάνια για να αποφευχθεί η διάδοση του κορονοϊού.

Οι ειδικοί έλεγαν τότε ότι ο περιορισμένος χώρος των πλοίων είναι από τα ιδανικά σημεία για την διάδοση του ιού μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Ο εφιάλτης φαίνεται ότι είναι ξανά μαζί μας μόλις οι κρουαζιέρες άρχισαν να επιτρέπονται ξανά.

Τουλάχιστον δύο κρουαζιερόπλοια, ένα στην Αρκτική και ένα στον Ειρηνικό Ωκεανό, είναι εστίες του κορονοϊού με δεκάδες νέα κρούσματα.

Στο πρώτο, το «Roald Amundsen», εντοπίστηκαν γύρω στα 40 περιστατικά μεταξύ των επιβατών και του πληρώματος, γράφει ο Guardian. Δύο μέλη του πληρώματος χρειάστηκαν μάλιστα και νοσηλεία.

Οι Αρχές σπεύδουν τώρα να ιχνηλατήσουν τις επαφές εκατοντάδων τουριστών στα δύο τελευταία ταξίδια του πλοίου. Για την ώρα έχουν εντοπίσει μόνο τέσσερα κρούσματα μεταξύ των επιβατών.

Το ίδιο σκάφος μόλις τον Μάρτιο είχε ακινητοποιηθεί μεσοπέλαγα γιατί η Χιλή είχε αρνηθεί να το δεχτεί σε λιμάνι της λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Μετά από αυτό, η νορβηγική εταιρία Hurtigruten ανακοίνωσε ότι σταματά τις λεγόμενες κρουαζιέρες εξερεύνησης και περιπέτειας μέχρι νεοτέρας.

«Μια πρώτη αξιολόγηση έδειξε ότι κατέρρευσαν αρκετές από τις εσωτερικές μας διαδικασίες», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Ντάνιελ Σκγέλνταμ σε ανακοίνωση. «Η δική μας αποτυχία, καθώς η πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων διεθνών, μας οδήγησαν στο να σταματήσουμε όλες τις κρουαζιέρες expedition σε νορβηγικά και διεθνή ύδατα», ανέφερε.

Σύμφωνα με την εταιρία, οι ξεχωριστές δραστηριότητες της Hurtigruten μεταφοράς προϊόντων και επιβατών σε νορβηγικά λιμάνια θα συνεχιστούν.

Το Roald Amundsen ήταν προγραμματισμένο να κάνει τον γύρο των βρετανικών νησιών τον Σεπτέμβριο, δένοντας σε διάφορα λιμάνια στην Αγγλία και τη Σκωτία.

Στην άλλη περίπτωση, οι επιβάτες στο κρουαζιερόπλοιο «Paul Gauguin» στην Ταϊτή κλήθηκαν να μείνουν στις καμπίνες τους μετά τον εντοπισμό ενός κρούσματος. Δεν είναι σαφές πόσοι επιβάτες βρίσκονται στο πλοίο, όπου η πληρότητα είναι μικρή λόγω των μέτρων, πρόκειται πάντως να ελεγχθούν όλοι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...