235
Προσωπικό με προστατευτικές στολές παραλαμβάνει τις αποσκευές των επιβατών | REUTERS

Δύο Ιάπωνες οι πρώτοι νεκροί του Diamond Princess

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2020, 08:40
Προσωπικό με προστατευτικές στολές παραλαμβάνει τις αποσκευές των επιβατών
|REUTERS

Δύο Ιάπωνες οι πρώτοι νεκροί του Diamond Princess

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2020, 08:40

Δύο από τους ιάπωνες επιβάτες που μολύνθηκαν από τον COVID-19 πάνω στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess πέθαναν στο νοσοκομείο, την Πέμπτη.

Τα δύο πρώτα θύματα του κορονοϊού που μολύνθηκαν κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας, ένας άνδρας και μία γυναίκα, είχαν ηλικία περίπου 80 ετών.

Τα θύματα διακομίστηκαν από το κρουαζιερόπλοιο σε νοσοκομεία την 11η και τη 12η Φεβρουαρίου, αφού επιβεβαιώθηκε πως είχαν μολυνθεί. Ηταν ανάμεσα στους τουλάχιστον 621 επιβαίνοντες στο Diamond Princess που έχει επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα ότι προσβλήθηκαν από τον ιό.

Το πλοίο είναι η μεγαλύτερη εστία του ιού μετά την ηπειρωτική Κίνα, όπου οι νεκροί έφτασαν τους 2.118 την Πέμπτη.

Επιβάτες με μάσκες περιμένουν υπομονετικά στα καταστρώματα του πλοίου να έρθει η σειρά τους για αποβίβαση

Την Τετάρτη αποβιβάστηκαν 443 επιβάτες, οι εξετάσεις των οποίων έδειξαν ότι δεν είχαν μολυνθεί και δεν είχαν επαφή με φορείς. Η αποβίβαση του συνόλου των επιβατών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί Παρασκευή.

Η εξάπλωση του ιού πάνω στο Diamond Princess, σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα από την αρχή του μήνα, και ο τρόπος επιβολής του μέτρου πάνω στο σκάφος πυροδότησε επικρίσεις σε βάρος της κυβέρνησης στο Τόκιο.

Πάνω από 150 Αυστραλοί που επέβαιναν στο αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο έφθασαν στην πατρίδα τους αεροπορικώς. Θα τεθούν εκ νέου σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Το πλήρωμα του πλοίου, όμως, θα τεθεί εκ νέου σε καραντίνα 14 ημερών, αφού αποβιβαστεί ο τελευταίος επιβάτης.