Στο λιμάνι της Κέρκυρας ένας από τους διασωθέντες συνοδεία λιμενικών | ΙΝΤΙΜΕnews
Επικαιρότητα

Δύο εγκλωβισμένοι στο γκαράζ του φλεγόμενου «Euroferry Olympia»

Στην Κέρκυρα οι πρώτοι διασωθέντες. Ολοι καλά στην υγεία τους. Τέσσερις οι τραυματίες, νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο
Protagon Team

Με τους πρώτους από τους επιβαίνοντες του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Εuroferry Olympia» να έχουν φθάσει πλέον σώοι και ασφαλείς στον χώρο υποδοχής και καταμέτρησης στο λιμάνι της Κέρκυρας, φαίνεται να επιβεβαιώνονται πλέον οι πληροφορίες για δύο εγκλωβισμένους στο φλεγόμενο πλοίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για οδηγό που βρίσκεται στο γκαράζ του πλοίου και έχει επικοινωνήσει με τον ύπαρχο του πλοίου και τις αρχές, ζητώντας βοήθεια. Μαζί του, κατά δήλωσή του, είναι ένα ακόμη άτομο, εγκλωβισμένο στο γκαράζ.

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση απομάκρυνσης των δύο ανθρώπων που πλέον έχουν ανέβει στη γέφυρα του πλοίου. Στην επιχείρηση λαμβάνουν μέρος τρία ελικόπτερα.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης των υπόλοιπων επιβαινόντων, καθώς και από τη στιγμή του mayday που εξέπεμψε το «Euroferry Olympia».

Στην Κέρκυρα, εν τω μεταξύ, έχουν οργανωθεί τέσσερα σημεία καταμέτρησης όπου θα γίνει και ταυτοπροσωπία, ώστε να ξεκαθαριστεί πόσοι ήταν οι επιβαίνοντες στο πλοίο και αν υπάρχουν –και πόσοι– αγνοούμενοι.

«Δεν έχουμε ακόμα καταφέρει να ταυτοποιήσουμε όλους τους επιβάτες. Σε 2 ώρες από τώρα θα ξέρουμε αν υπάρχουν αγνοούμενοι», δήλωσε στο protothema.gr ο υπολιμενάρχης Κέρκυρας, Κώστας Μπερετούλης.

Στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας διακομίστηκε ένας ελαφρά τραυματίας από τους επιβαίνοντες στο πλοίο. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι τραυματίες είναι συνολικά τέσσερις.