219
Αεροσκάφος τύπου Ilyushin-76 | Twitter

Δύο αεροσκάφη Ilyushin και δύο ελικόπτερα στέλνει στην Ελλάδα η Ρωσία με απόφαση Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2021, 17:27
Αεροσκάφος τύπου Ilyushin-76
|Twitter

Δύο αεροσκάφη Ilyushin και δύο ελικόπτερα στέλνει στην Ελλάδα η Ρωσία με απόφαση Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2021, 17:27

Την αποστολή δύο αεροσκαφών και δύο ελικοπτέρων, που θα ριχτούν στη μάχη κατά των πυρκαγιών στην Ελλάδα, αποφάσισε η Ρωσία, μετά την επικοινωνία που είχαν με τους ρώσους ομολόγους τους ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δενδιας.

Πρόκειται για δύο αεροσκάφη Ilyushin Il-76, που θα σταθμεύσουν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, και δύο ελικόπτερα Mil Mi-8. Στην Ελλάδα ήδη λαμβάνει μέρος στην αεροπυρόσβεση ένα Beriev που έχει ενοικιαστεί από την αρχή της αντιπυρικής σεζόν.

Οι λεπτομέρειες οριστικοποιήθηκαν σε επικοινωνία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τον ρώσο υπουργό Μεταφορών, Βιτάλι Σαβέλιεφ.

Σε tweet η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα επισημαίνει ότι έγινε δεκτό από τον πρόεδρο Πούτιν το αίτημα της Ελλάδας για έκτακτη αποστολή επιπλέον εναέριων μέσων πυρόσβεσης από τη Ρωσία. «Η ανταπόκριση θα είναι άμεση», επισημαίνεται.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα τη Δευτέρα ο κ. Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογό του της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν, τον οποίο και ευχαρίστησε για τη διάθεση του Beriev Be-200, το οποίο συνέβαλε και συμβάλλει ουσιαστικά στην καταπολέμηση των πυρκαγιών, ενώ συζήτησαν το ενδεχόμενο παροχής επιπλέον βοήθειας σε αεροπορικά μέσα.

Ακόμη, εκτεταμένη τηλεφωνική συνομιλία με τον ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε επίσης τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. «Συζητήθηκε η καταπολέμηση των πυρκαγιών και ζητήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα να αποσταλεί ακόμα ένα Beriev BE-200 προκειμένου να συνδράμει», γνωστοποίησε μέσω Twitter ο κ. Δένδιας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...