234
Το κτίριο του τουρκικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη | Facebook

Δώδεκα συλλήψεις για την εισβολή στο τουρκικό προξενείο – ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη και ανεύθυνη πράξη»

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2019, 14:43
Το κτίριο του τουρκικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη
|Facebook

Δώδεκα συλλήψεις για την εισβολή στο τουρκικό προξενείο – ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη και ανεύθυνη πράξη»

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2019, 14:43

Μία μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών εξέθεσε και πάλι τις αστυνομικές αρχές, εισβάλλοντας αυτή τη φορά στο Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, για να φωνάξει συνθήματα συμπαράστασης στον κουρδικό λαό.

Η ενέργεια αυτή έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία οι εθνικιστικοί κύκλοι στη γείτονα βρίσκονται σε κατάσταση παροξυσμού συμπαρασύροντας την κοινή γνώμη με την προβολή της προέλασης των τουρκικών στρατευμάτων στη βόρεια Συρία.

Εξού και η άμεση αντίδραση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών που καταδίκασε απερίφραστα την «απαράδεκτη και ανεύθυνη» – όπως τη χαρακτήρισε – πράξη των αντιεξουσιαστών.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 11.15 το πρωί και, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι συλληφθέντες εισήλθαν στον προαύλιο χώρο του προξενείου προσποιούμενοι τους επισκέπτες του μουσείου του Κεμάλ Ατατούρκ, που στεγάζεται στον ίδιο χώρο.

Λίγο αργότερα, η αυτοαποκαλούμενη «Αναρχική Ομοσπονδία», με ανάρτησή της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης διευκρίνισε ότι επρόκειτο για «παρέμβαση αλληλεγγύης στην αγωνιζόμενη Ροζάβα από την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και την αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, για την εισβολή των αναρχικών έγιναν 12 συλλήψεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ έχει ως εξής:

Καταδικάζουμε απερίφραστα την παράνομη είσοδο μελών συλλογικότητας του αντιεξουσιαστικού χώρου στον προαύλιο χώρο του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, όπου ευρίσκεται και η Οικία Ατατούρκ.

Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη πράξη.

Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές, οι οποίες κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή, έχουν ήδη πραγματοποιήσει προσαγωγές υπόπτων ενώ προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διερεύνηση των περιστατικών και τη παραπομπή των υπευθύνων ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...