202
Η λιτανεία εν μέσω χιονόπτωσης στη Νέα Αμισό, παρουσία πλήθους κόσμου | Facebook

Δράμα: Λιτανεία στο… χιόνι – για μάσκες ούτε συζήτηση [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2021, 13:11
Η λιτανεία εν μέσω χιονόπτωσης στη Νέα Αμισό, παρουσία πλήθους κόσμου
|Facebook

Δράμα: Λιτανεία στο… χιόνι – για μάσκες ούτε συζήτηση [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2021, 13:11

Η Δράμα είναι μια από τις πόλεις της βόρειας Ελλάδας που επλήγησαν σφοδρότατα στο δεύτερο κύμα του κορονοϊού –και δυστυχώς μέτρησε δεκάδες νεκρούς τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Μάλιστα είναι μια πόλη που έδειξε έκτοτε μεγάλη συνέπεια –το ποσοστό εμβολιασμού των υγειονομικών στην Δράμα καταγράφηκε στο 95%, από τα υψηλότερα, αν όχι το υψηλότερο, σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και κάποιοι… αμετανόητοι.

Παρά το πολικό ψύχος και τα χιόνια, τα καιρικά φαινόμενα δεν στάθηκαν ικανά να εμποδίσουν ιερείς και πιστούς να κάνουν λιτανεία, χωρίς «φυσικά» να τηρηθεί κανένα απολύτως προστασίας για τον κορονοϊό.

Η λιτανεία έγινε στη Νέα Αμισό Δράμας, με πρωτοβουλία του εφημέριου της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, και όπως συνηθίζεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις, «ανέβηκαν» και τα σχετικά φωτογραφικά ντοκουμέντα «αυτοθαυμασμού» στο Facebook.

«Ο κόσμος που παραβρέθηκε, δεν ήταν ούτε λιγότερος ούτε περισσότερος από εκείνους που μπαίνουν στα σούπερ μάρκετ και τα μέσα μαζικής μεταφοράς», ήταν η απάντηση που δόθηκε από την τοπική μητρόπολη, όταν ζητήθηκε κάποιο σχόλιο για τη λιτανεία.

Εν τω μεταξύ, υπό το βάρος των αντιδράσεων –και των προσβλητικών σε ορισμένες περιπτώσεις σχολίων– «κατέβηκαν» και οι φωτογραφίες από τo Facebook.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...