152
Διαστάσεις μαζικής φυγής λαμβάνει το brain drain στους γιατρούς | Τwitter

Dr. Brain Drain: Οι νέοι γιατροί εγκαταλείπουν μαζικά τη χώρα

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2019, 11:39
Διαστάσεις μαζικής φυγής λαμβάνει το brain drain στους γιατρούς
|Τwitter

Dr. Brain Drain: Οι νέοι γιατροί εγκαταλείπουν μαζικά τη χώρα

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2019, 11:39

Διαστάσεις μαζικής φυγής αποκτά το φαινόμενο του brain drain στις τάξεις των νέων γιατρών στη χώρα μας που δεν διστάζουν να αναζητήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας, έρευνας και φυσικά απολαβές στο εξωτερικό..

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Οne TV, την τελευταία δεκαετία έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα περισσότεροι από 17.500 νέοι γιατροί και παρά την ολοκληρωμένη πρόταση που έχει καταθέσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για την ανάσχεση της μεγάλης φυγής, το φαινόμενο συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Η σημαντική διαφορά στις μισθολογικές απολαβές, οι καλύτερες εργασιακές συνθήκες και οι προοπτικές εξέλιξης αποτελούν τους κυριότερους παράγοντες που οδηγούν τους νέους γιατρούς να πάρουν την απόφαση μετανάστευσης στο εξωτερικό

Ενδεικτικά, σημειώνεται πως ένας ειδικευόμενος γιατρός στην Ελλάδα αμείβεται με 1.000 ευρώ, όταν στην Ευρώπη οι αμοιβές κυμαίνονται από 3.000 μέχρι 4.000 ευρώ. Ανάλογη είναι η διαφορά στις αμοιβές των ειδικών γιατρών.

Στην απόφαση για μετανάστευση των γιατρών συντελούν, επίσης, οι δυνατότητες για τη διεξαγωγή έρευνας και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης που υπάρχουν στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News