375
| Nick Paleologos / SOOC

Δόμνα Μιχαηλίδου: Δεν θα δοθεί το επίδομα των €2.000 σε μητέρες με πολύ υψηλό εισόδημα

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2019, 10:03
|Nick Paleologos / SOOC

Δόμνα Μιχαηλίδου: Δεν θα δοθεί το επίδομα των €2.000 σε μητέρες με πολύ υψηλό εισόδημα

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2019, 10:03

Δεν θα πάρουν όλες οι νέες μητέρες το επίδομα τοκετού των 2.000 ευρώ. Αυτό προεξόφλησε η αρμόδια υφυπουργός  Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο Open TV, είπε ότι υπάρχει σχέδιο της κυβέρνησης που προβλέπει την εξαίρεση των οικογενειών με πολύ υψηλό εισόδημα από το εν λόγω βοήθημα.

Η κυρία Μιχαηλίδου υπογράμμισε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν καταργεί τα επιδόματα, αλλά αντίθετα τα αυξάνει και τα ενισχύει, αφού, όπως είπε, ο κόσμος που τα λαμβάνει τα χρειάζεται πραγματικά. Ετσι αυτή η εξαίρεση των πλουσίων, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του επιδόματος για τους οικονομικά ασθενέστερους νέους γονείς.

Η υφυπουργός Εργασίας παρατήρησε ότι οι μονογονεϊκές οικογένειες στην Ελλάδα βρίσκονται σήμερα στα όρια της απόλυτης φτώχειας και τόνισε ότι οι παροχές για το δημογραφικό είναι οριζόντιες για όλους και έχουν ήδη προϋπολογιστεί.

Κατά συνέπεια, το επίδομα τοκετού των 2.000 ευρώ, που θα ισχύει από 1η Ιανουαρίου 2020, θα δίνεται σε όλους τους νέους γονείς, με εξαίρεση ωστόσο εκείνους με τα πολύ υψηλά εισοδήματα. Η υφυπουργός δεν αποκάλυψε τι θεωρεί η κυβέρνηση «πολύ υψηλό εισόδημα».

«Υπάρχει η σκέψη να μη λαμβάνουν το επίδομα οι γονείς με πολύ υψηλά εισοδήματα. Έτσι, αν αυτή η εξαίρεση μας δώσει την ελευθερία να αυξήσουμε λίγο παραπάνω το επίδομα για τους πιο ασθενείς οικονομικά γονείς, θα μπορέσουμε να το κάνουμε», σημείωσε η κυρία Μιχαηλίδου.

Οπως εξήγησε, το υπουργείο Εργασίας ελπίζει σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ώστε οι διαδικασίες να γίνονται αυτόματα.

«Ο Πρωθυπουργός θέλει να προστατέψει την οικογένεια και τους πιο αδύναμους», ξεκαθάρισε η υφυπουργός Εργασίας.

Η ίδια είπε πως «το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα είναι 1 δισ. ευρώ» και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ότι «η φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται με ξεριζώματα, ξεριζώνεται με δουλειές».

Σε ερώτηση για το πόσα χρήματα θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, η κυρία Μιχαηλίδου σημείωσε:

«Ο πρώτος δικαιούχος λαμβάνει 200 ευρώ και ο δεύτερος 100 ευρώ. Από κει και πέρα, θα είναι 50 ευρώ ανά παιδί. Δηλαδή, αυτό σημαίνει ότι μία τετραμελής οικογένεια θα λάβει 400 ευρώ».

Αναφορικά με τα σοβαρά προβλήματα με την στελέχωση πολλών ιδρυμάτων της χώρας, η υφυπουργός τόνισε ότι δυστυχώς παρέλαβε ένα υπουργείο στο οποίο η εποπτεία ήταν μόνο εικονική.

«Δεν υπάρχει εκ των προτέρων οργάνωση» ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι για πολλά ιδρύματα ανά τη χώρα με συμβασιούχους που λήγει η σύμβασή τους δεν υπάρχει πρόβλεψη για προκήρυξη νέων θέσεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...