222
Η αφιερωμένη στην Παναγία, Ιερά Μονή Πορετσού, στο Δ.Δ. Αγραμπέλων | orthodoxianewsagency

Δομή φιλοξενίας προσφύγων η Ιερά Μονή Πορετσού

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2019, 14:00
Η αφιερωμένη στην Παναγία, Ιερά Μονή Πορετσού, στο Δ.Δ. Αγραμπέλων
|orthodoxianewsagency

Δομή φιλοξενίας προσφύγων η Ιερά Μονή Πορετσού

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2019, 14:00

Στο τελικό τους στάδιο βρίσκονται οι προετοιμασίες για την πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων στη Δυτική Ελλάδα. Κομβικό ρόλο στον όλο σχεδιασμό έχει η Εκκλησία της Ελλάδος, με την Μητρόπολη Ηλείας να αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη δημιουργία δομών φιλοξενίας οικογενειών και ασυνόδευτων ανηλίκων με προέλευση -στην συντριπτική τους πλειονότητα- τη Συρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το orthodoxianews , η αρχή θα γίνει μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα με την Ιερά Μονή Πορετσού (στα σύνορα Αστρά-Αχαΐας) , ενώ στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται επίσης η Ιερά Μόνη Κάτω Δίβρης και η μαθητική  εστία της Φιλοθέης.

Η εγκατάσταση των πρώτων προσφύγων στο μοναστήρι Πορετσού που μέχρι σήμερα παρέμενε ανενεργό, θα γίνει εντός των προσεχών ημερών, καθώς ήδη είναι σε εξέλιξη οι απαιτούμενες εργασίες, ενώ αναζητείται και το απαραίτητο προσωπικό για την επάνδρωση της δομής.

Το μοναστήριο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Τοπική Κοινότητα  Αστρά του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας,  αλλά γεωγραφικά ανήκει  στον Νομό Αχαΐας.

Επόμενη δομή φιλοξενίας θα είναι η Ιερά Μόνη Κάτω Δίβρης και οι ξενώνες που υπάρχουν εκεί.

Οσον αφορά τη μαθητική εστία Φιλοθέης, αν και ήδη φιλοξενεί  περίπου 25 κοπέλες, (μαθήτριες και φοιτήτριες)  υπάρχει η δυνατότητα στέγασης και σίτισης σε άλλα περίπου 50 ακόμα άτομα,  μονογονεϊκές οικογένειες, μητέρες με παιδιά.

Στον σχεδιασμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη βρίσκεται επίσης η μετατροπή σε δομή φιλοξενίας ξενοδοχείου στην είσοδο της πόλης του Πύργου, καθώς και εγκαταλελειμμένου εργοστασίου της περιοχής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...