311
Ενας εκ των τριών κατηγορουμένων, κατά την προσαγωγή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ισόβια στους τρεις κατηγορουμένους

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2019, 18:27
Ενας εκ των τριών κατηγορουμένων, κατά την προσαγωγή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ισόβια στους τρεις κατηγορουμένους

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2019, 18:27

Ισόβια κάθειρξη επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στους κατηγορούμενους για την στυγερή δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, η οποία είχε συγκλονίσει τη νομική κοινότητα, αλλά και την κοινή γνώμη πριν από δυο έτη.

Η απόφαση μάλιστα του δικαστηρίου ελήφθη με ομοφωνία, με τους δικαστές και τους ενόρκους να κάνουν επί της ουσίας δεκτή την πρόταση που είχε κάνει νωρίτερα στο δικαστήριο ο εισαγγελέας της έδρας, Σπύρος Παππάς.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλλε ισόβια στον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, Ιμπραχήμ Μπραχιμάι, καθώς επίσης και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών για τα αδικήματα της ληστείας, οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Ισόβια επιβλήθηκαν στους άλλους δυο κατηγορούμενους Κλοντιαν Λεκοτσάι και Όλντι Ντούλτσε, οι οποίοι είναι έγκλειστοι στις φυλακές για άλλα αδικήματα ενώ πρόσφατα, (όπως και στον Μπραχιμάι) τους είχαν απαγγελθεί κατηγορίες και για την υπόθεση της “μαφίας των φυλακών”.

Συγκλονιστική ήταν η δήλωση που έκανε μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου η χήρα του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Βίκυ Ζαφειροπούλου. “Ευχαριστώ την ελληνική δικαιοσύνη και τους ενόρκους. Δυστυχώς τίποτα δεν μπορεί να φέρει πίσω το Μιχάλη. Θα βγάλουμε μια ανακοίνωση η οικογένεια συνολικά”, είπε η κυρία Ζαφειροπούλου και απαντώντας σε ερώτηση για το εάν αισθάνεται ανακουφισμένη από τη σημερινή ετυμηγορία του δικαστηρίου, επισήμανε: “Δεν θα αλλάξει κάτι στη ζωή τους (σ.σ. των καταδικασθέντων) γιατί ήταν φυλακή, είναι φυλακή και θα είναι φυλακή. Δεν θα αλλάξει κάτι για αυτούς και δυστυχώς ούτε και για εμένα και τα παιδιά μου”.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει νωρίτερα την ενοχή των κατηγορουμένων, τονίζοντας μεταξύ άλλων, στη σχετική πρότασή του προς το δικαστήριο τα εξής: ‘Προτείνω την ενοχή των κατηγορουμένων όπως κατηγορούνται για να δοθεί το μήνυμα σε όλους ότι η πολιτεία μέσω της δικαιοσύνης είναι αποφασισμένη να μην απειλείται, ούτε να εκβιάζεται. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα ότι μπορεί να να μετατρέψει την κοινωνία σε μια λατινοαμερικάνικου τύπου κοινωνία, όπου οι δικηγόροι και οι δικαστές θα οπλοφορούν για να προστατεύονται”.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...