245
Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας σε φωτογραφία από παλαιότερη μεταγωγή του το 2019 | INTIMEnews

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ελεύθερος και πάλι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2022, 11:57
Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας σε φωτογραφία από παλαιότερη μεταγωγή του το 2019
|INTIMEnews

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ελεύθερος και πάλι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2022, 11:57

Ελεύθερος και πάλι από σήμερα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο καταδικασθείς πρώην ειδικός φρουρός για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια, έπειτα από απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αναγνώρισε στον Κορκονέα το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου.

To ίδιο ελαφρυντικό είχε αποδειχθεί αρκετό τον Ιούλιο του 2019 ώστε να «σπάσουν» τα ισόβια για τον Επακεινώνδα Κορκονέα και να βρεθεί εκτός φυλακής έχοντας εκτίσει κάτι περισσότερο από 11 χρονια.  

Eίχε επιστρέψει στη φυλακή τον Μάρτιο του 2022, καθώς με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, είχε γίνει δεκτό το αίτημα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, για αναίρεση της απόφασης του ΜΟΕ Λαμίας (περισσότερα εδώ).

«Εάν ζούσε ο Αλέξανδρος, την περασμένη Κυριακή θα έκλεινε τα 29 του χρόνια. Ο δολοφόνος του κυκλοφορεί ελεύθερος. Δεν νιώθω δικαιωμένη από την απόφαση. Είναι μια απόφαση προσβλητική για την ελληνική δικαιοσύνη, την ελληνική κοινωνία, είναι προσβλητική η απόφαση για τη μνήμη του Αλέξανδρου», ήταν η πρώτη αντίδραση της μητέρας τυ Αλέξανδρου Γρηγορόπουλους, Τζίνας Τσαλικιάν.

Από την πλευρά της, η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δήλωσε πως πρόκειται για «απόφαση που δεν στέκεται κοινωνικά, νομικά, πολιτικά. Είχαμε προειδοποίηση για αυτή τη μεθόδευση. Οι ένορκοι με μεθόδευση του δικαστηρίου, δεν άκουσαν μάρτυρα, δεν ξέρουν την υπόθεση, παρά μόνο όσα τους είπαν οι τακτικοί δικαστές».

Στον αντίποδα, ο Ανδρούλας Αλευράς, συνήγορος υπεράσπισης του Επανεινώνδα Κορκονέα, έκανε λόγο για ιστορική απόφαση:

«Είνα ιστορική απόφαση, αποτυπώνει το κοινό περί δικαίου αίσθημα γιατί την έλαβαν οι ένορκοι», τόνισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...