211
|

Δολοφονία Αλκη Καμπανού: Στο εδώλιο και οι 12 για ανθρωποκτονία με δόλο

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2022, 16:00

Δολοφονία Αλκη Καμπανού: Στο εδώλιο και οι 12 για ανθρωποκτονία με δόλο

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2022, 16:00

Την παραπομπή σε δίκη για ανθρωποκτονία με δόλο και των δώδεκα  προφυλακισθέντων για τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου στη Χαριλάου, πρότειινε η εισαγγελέας Θεσσαλονίκης.

Στην 86 σελίδων πρότασή της που κατατέθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, η εισαγγελέας θεωρεί ότι η ομάδα των οπαδών είχε σκοπό να σκοτώσει όλη την παρέα του Αλκη.

«Ενεργώντας από κοινού και με κοινό δόλο, ήτοι μετά από συναπόφαση και σε κοινή δράση κατά συρροή, αφενός μεν ευρισκόμενοι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σκότωσαν άλλον, αφετέρου έχοντας συναποφασίσει να τελέσουν το έγκλημα της ανθρωποκτονίας με δόλο», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην πρόταση της αντεισαγγελέως Πρωτοδικών που περιγράφει επίσης για τη φονιική επίθεση των χούλιγκαν:

«Στο άκουσμα της παραδοχής τους ότι υποστηρίζουν την ομάδα του Άρη, χωρίς να προηγηθεί οιαδήποτε λεκτική αντιπαράθεση όλως αιφνιδίως επιτέθηκαν σε αυτούς βιαιοπραγώντας, χτυπώντας τους με σφοδρότητα με τα μαχαίρια, τα πτυσσόμενα γκλοπ, τους μεταλλικούς σωλήνες, λοστούς και το αναδιπλούμενο δρεπάνι, με σκοπό να τους σκοτώσουν».

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο 19χρονος Aλκης Καμπανός έχασε τη ζωή του από τα τραύματα που έφερε στα πόδια και στο κεφάλι.

Η εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή ενός από τους κατηγορουμένους και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός νεαρού από την παρέα του Aλκη, ενώ για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους ζητεί να παραπεμφθούν για συνέργεια στο παραπάνω αδίκημα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...