292
Κατερίνα Παπακώστα και Ολγα Γεροβασίλη όταν δεν υπήρχαν «σύννεφα» στις σχέσεις τους | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΙntimeNews

Κρίση για τις… κρίσεις στην ΕΛΑΣ – Απείλησε με παραίτηση η Παπακώστα

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2018, 21:28
Κατερίνα Παπακώστα και Ολγα Γεροβασίλη όταν δεν υπήρχαν «σύννεφα» στις σχέσεις τους
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΙntimeNews

Κρίση για τις… κρίσεις στην ΕΛΑΣ – Απείλησε με παραίτηση η Παπακώστα

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2018, 21:28

Αιφνίδιο ενδοκυβερνητικό επεισόδιο μεταξύ της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ολγας Γεροβασίλη και της υφυπουργού Κατερίνας Παπακώστα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ότι συνέβη την Τρίτη, δίνοντας κιόλας την πληροφορία ότι η τελευταία απείλησε με παραίτηση.

Η παρέμβαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ήταν άμεση, πυροσβεστικού χαρακτήρα, αλλά αναποτελεσματική.

Η σύγκρουση των δύο πολιτικών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αφορά τις κρίσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Πρόσφατο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που πέρασε από το ΣτΕ δίνει το δικαίωμα στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να κάνει έκτακτες κρίσεις, ανεξαρτήτως χρόνων υπηρεσίας και κατάταξης αξιωματικών στην επετηρίδα. Η υφυπουργός θεωρεί ότι οι κρίσεις δεν πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, σε αντίθεση με την υπουργό. Η υφυπουργός είχε πει ότι οι κρίσεις «θα γίνουν στην ώρα τους», ενώ όπως φαίνεται θα γίνουν τελικά εντός των επόμενων ημερών.

Ο ΣΚΑΪ ανέφερε ότι Τσίπρας και Παπακώστα κανόνισαν να συναντηθούν στη Βουλή στις 12 το μεσημέρι, αλλά η συνάντηση δεν έγινε. Η υφυπουργός όμως συναντήθηκε με την υπουργό, χωρίς να υπάρξει συμφωνία. Το απόγευμα πια, στις 17.35, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε για 20 λεπτά με την κυρία Παπακώστα, χωρίς όμως να βρεθεί λύση. Αναμένεται νέος κύκλος συνεννοήσεων από την Τετάρτη, αν και όπως έγινε γνωστό τον ρόλο του γεφυροποιού ανέλαβε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος ήδη έπεισε την υφυπουργό να μην παραιτηθεί.

«Σε ευαίσθητα θέματα, επειδή πρόκειται για ένα κρίσιμο υπουργείο, τα όποια προβλήματα και οι διαφωνίες ανακύπτουν λύνονται με διάλογο και δίχως εντάσεις ανάμεσα σε υπουργό και υφυπουργό» σχολίαζαν πάντως κύκλοι της υφυπουργού Παπακώστα χωρίς να είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τις πληροφορίες περί παραίτησης. «Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα» ανέφεραν από την πλευρά τους πηγές της υπουργού Γεροβασίλη.

«Το θέμα των κρίσεων δεν έχει αποφασιστεί, μένει ανοιχτό το θέμα της αναπλήρωσης του υπαρχηγού» δήλωναν από πλευράς τους, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...