241
Ο αστυνομικός ανάμεσα στον κόσμο που έδωσε το παρών στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων για να του συμπαρασταθεί | ΙΝΤΙΜΕnews

Δίωξη στον υπαστυνόμο για ελευθέρωση κρατουμένου – στο πλευρό του στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2020, 18:22
Ο αστυνομικός ανάμεσα στον κόσμο που έδωσε το παρών στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων για να του συμπαρασταθεί
|ΙΝΤΙΜΕnews

Δίωξη στον υπαστυνόμο για ελευθέρωση κρατουμένου – στο πλευρό του στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2020, 18:22

Δίωξη για ελευθέρωση κρατουμένου άσκησε η εισαγγελέας κατά του αποσπασμένου στον ΣΥΡΙΖΑ αστυνομικού που κατηγορείται ότι παρεμπόδισε τη σύλληψη διαδηλωτή στην επεισοδιακή πορεία της περασμένης Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας.

Μετά την άσκηση της δίωξης ο υπαστυνόμος παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο (θα δικαστεί σε τις 3 Σεπτεμβρίου).

Στο πλευρό του αποσπασμένου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ αστυνομικού (φωτογραφίες κάτω) , βρέθηκαν βουλευτές και στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως ο Τρύφων Αλεξιάδης, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Παναγιώτης Λάμπρου.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος πάντως, αρνείται τις κατηγορίες εις βάρος του και μάλιστα ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξε καν πρόθεση σύλληψης ατόμου από τους άνδρες της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, ώστε να στοιχειοθετείται και η παρεμπόδισή της.

Εν τω μεταξύ τα στοιχεία από τη μάχη (εντός και εκτός εισαγωγικών) στους δρόμους της πρωτεύουσας το βράδυ της Πέμπτης είναι σοκαριστικά: μέσα σε 50 λεπτά εκτοξεύτηκαν 117 μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να μιλούν για οργανωμένο σχέδιο που είχε ως στόχο τον τραυματισμό συναδέλφων τους.

Στο επίκεντρο των ερευνών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας βρίσκονται και βίντεο  όπου φαίνεται καθαρά πολυπληθής ομάδα μπαχαλάκηδων να ετοιμάζονται για να εξαπολύσουν επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια των επιθέσεων αυτών, συνελήφθησαν εννέα άτομα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ξύλινα κοντάρια, αντιασφυξιογόνες μάσκες, γάντια, κ.λπ. καθώς και σακίδιο με βαριοπούλα, αντιασφυξιογόνα μάσκα, καπέλο, μάσκα fullface και γάντια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...