Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται καταλληλότερος ως πρωθυπουργός, βάσει και αυτής της δημοκόπησης | ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / IntimeNews
Επικαιρότητα

Διψήφια διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Pulse

Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής. Μεγάλη διαφορά και στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, όπως και στην πρόθεση ψήφου
Protagon Team

Σε διψήφιο νούμερο κινείται η διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ  σε δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του Action24.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου (με όλες τις απαντήσεις) η ΝΔ προηγείται με 29% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 19% .

Τρίτη δύναμη το Κίνημα Αλλαγής με 8%. Επονται Χρυσή Αυγή με 7,5%, ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων με 1,5% .

Στο 1% κινούνται Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση.

Το 2,5% δηλώνει ότι θα ψήφιζε άλλο κόμμα, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 8%.

Το 4% των ερωτηθέντων δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ», το 4% απαντά ότι θα ψήφιζε «λευκό ή άκυρο» και το 6% ότι θα απείχε.


Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων (Χωρίς Λευκό/Άκυρο/Αποχή) η ΝΔ προηγείται με 32% έναντι ποσοστού 21% του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 9%, η Χρυσή Αυγή με 8,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων με 2% ενώ με ποσοστό 1% έπονται Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση.


Tο ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 8,5%.


Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 32% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 41% απαντά κανένας από τους δύο.