196
Η γερμανική πρεσβεία στην Αγκυρα | Twitter

Διπλωματικό θρίλερ στην Τουρκία: Συνελήφθη για κατασκοπεία ο νομικός σύμβουλος της γερμανικής πρεσβείας

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2019, 09:04
Η γερμανική πρεσβεία στην Αγκυρα
|Twitter

Διπλωματικό θρίλερ στην Τουρκία: Συνελήφθη για κατασκοπεία ο νομικός σύμβουλος της γερμανικής πρεσβείας

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2019, 09:04

Τούρκος δικηγόρος που εργάζεται για την πρεσβεία της Γερμανίας στην Αγκυρα συνελήφθη τον Σεπτέμβριο με την κατηγορία της κατασκοπείας, δήλωσε την Τετάρτη πηγή προσκείμενη στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντας «ακατανόητη» την κίνηση των τουρκικών αρχών.

«Ο δικηγόρος της πρεσβείας μας στην Αγκυρα συνελήφθη στα μέσα του Σεπτεμβρίου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή που πρόσκειται στο γερμανικό ΥΠΕΞ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που δημοσίευσε πρώτο το Der Spiegel. «Η κράτησή του είναι ακατανόητη για εμάς», πρόσθεσε.

Οι αρχές της Γερμανίας εργάζονται «εντατικά» για να «αρθούν οι κατηγορίες» σε βάρος του νομικού συμβούλου της πρεσβείας στην Αγκυρα και να αφεθεί ελεύθερος, είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με το Spiegel, η σύλληψη του τούρκου δικηγόρου συνεπάγεται πρόσβαση της Τουρκίας στα ευαίσθητα δεδομένα περίπου 50 τούρκων υπηκόων που έχουν ζητήσει άσυλο στη Γερμανία.

Πρόκειται για Κούρδους και οπαδούς του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν. Κατ’ εντολήν της γερμανικής υπηρεσίας ασύλου, ο δικηγόρος συνέλεγε πληροφορίες από τις τουρκικές αρχές για το εάν τα άτομα αυτά κινδυνεύουν με διώξεις ή φυλάκιση, σε περίπτωση που επιστρέψουν στην Τουρκία. Οι πληροφορίες αυτές είναι κρίσιμες ώστε να καθοριστεί το αν θα λάβουν ή όχι άσυλο στη Γερμανία.

Ο δικηγόρος κινδυνεύει με μακρά ποινή φυλάκισης ως «συνεργός» στη φυγή των ατόμων αυτών στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...