224
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Βαρβιτσιώτη - Ζιάνγκ Κιγιουέ στις 4 Οκτωβρίου | Τwitter

Διπλωματικές προετοιμασίες για το ταξίδι Μητσοτάκη στην Κίνα

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2019, 21:14
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Βαρβιτσιώτη - Ζιάνγκ Κιγιουέ στις 4 Οκτωβρίου
|Τwitter

Διπλωματικές προετοιμασίες για το ταξίδι Μητσοτάκη στην Κίνα

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2019, 21:14

Η κινητικότητα στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αυτές τις ημέρες δεν περιορίζεται στις επαφές με τον αμερικανό ΥΠΕΞ Μάικλ Πομπέο, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Αθήνα.

Το απόγευμα της Παρασκευής ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης συναντήθηκε με την πρεσβευτή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Ζιάνγκ Κιγιουέ και συζήτησαν θέματα διμερών σχέσεων αλλά και την προετοιμασία του ταξιδιού του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σαγκάη.

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη θα γίνει μεταξύ 5ης και 10ης Νοεμβρίου με αφορμή τη Διεθνή Εκθεση Εισαγωγών η οποία διοργανώνεται στο μεγάλο λιμάνι της Κίνας. Ως γνωστόν, θα ακολουθήσει και επίσκεψη του κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ στην Ελλάδα, σε ημερομηνία που προσδιορίζεται μεταξύ της 10ης και της 12ης Νοεμβρίου.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε στην κινέζα διπλωμάτη τη σημασία που δίνει η ελληνική πλευρά στην περαιτέρω εμβάθυνση των ελληνοκινεζικών σχέσων, ιδίως στα πρότζεκτ στα οποία συμμετέχει και η Ελλάδα, όπως είναι το «Belt and Road». Επίσης, αναφέρθηκε στις δυνατότητες διεύρυνσης της οικονομικής συνεργασίας και υπογράμμισε την επιθυμία προσέλκυσης στην Ελλάδα κινεζικών επενδύσεων.

Η κινέζα πρεσβευτής αναφέρθηκε στο άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων, οι οποίες έχουν αναβαθμισθεί σε επίπεδο «συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης». Ιδιαίτερη αναφορά, δε, έκανε στη συνεισφορά του κ. Βαρβιτσιώτη, από τη θέση του ως υπουργού Ναυτιλίας, στην υλοποίηση της επένδυσης της Cosco στον Πειραιά.

Η κυρία Ζιάνγκ Κιγιουέ μετέφερε στον κ. Βαρβιτσιώτη το ζωηρό ενδιαφέρον κινεζικών επιχειρήσεων για πραγματοποίηση επενδύσεων στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...