300
Η μοναχικότητα του υπουργού στα έδρανα της κυβέρνησης | Alexandros Michailidis / SOOC

Διπλό «ηλεκτροσόκ» από Πάνο Σκουρλέτη

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2016, 22:59
Η μοναχικότητα του υπουργού στα έδρανα της κυβέρνησης
|Alexandros Michailidis / SOOC

Διπλό «ηλεκτροσόκ» από Πάνο Σκουρλέτη

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2016, 22:59

Προσκόμματα σε επένδυση της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική, αλλά και στην «ιδιωτικοποίηση τμήματος της ΔΕΗ» προσπαθεί να βάλει ο υπουργός Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης. Ολα αυτά εν μέσω έντονης φημολογίας για επικείμενο ανασχηματισμό, ακόμα και μέσα στο επόμενο 24ωρο, που θα τον θέσει εκτός κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες που αναμετέδωσαν αρκετά σάιτς το βράδυ της Πέμπτης, ο Πάνος Σκουρλέτης θα είναι εκτός κυβερνητικού σχήματος, καθώς ο ίδιος έχει διαμηνύσει «ή το υπουργείο Ενέργειας ή απλός βουλευτής».

Γνωρίζοντας, λοιπόν, προφανώς ότι μένει εκτός… «νυμφώνος» – όπως είχε προαναγγελθεί, εξάλλου, από τη συνομιλία που είχε πρόσφατα με τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου – ο κ. Σκουρλέτης θέλησε να αφήσει δύο «ιδεολογικές» παρακαταθήκες του για το… μέλλον.

Ο κ. Σκουρλέτης, λοιπόν, απέρριψε αίτηση που είχε καταθέσει η «Ελληνικός Χρυσός» από τις 9 Σεπτεμβρίου 2016, με την οποία ζητούσε ανάκληση παλαιότερης υπουργικής απόφασης που μπλόκαρε επένδυση στις Σκουριές. Η εταιρεία τόνιζε, μεταξύ άλλων, ότι η προσβαλλόμενη απόφαση προσκρούει στο δεδικασμένο απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο έχει δικαιώσει τις δραστηριότητές της. Πηγές της «Ελληνικός Χρυσός» σχολίασαν ότι η απόφαση του κ. Σκουρλέτη είναι άκρως αποθαρρυντική για τον καναδό επενδυτή, υπενθυμίζοντας ότι έχουν δικαιωθεί 16 φορές από το ΣτΕ.

Ο υπουργός Ενέργειας έστειλε μηνύματα και κατά της ιδιωτικοποίησης του 17% της ΔΕΗ – η οποία μέρος των συμφωνηθέντων με τους Θεσμούς – ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι η επιχείρηση θα πρέπει να παραμείνει σε δημόσιο έλεγχο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία, ο υπουργός δήλωσε, για μία ακόμα φορά, αντίθετος στην πώληση του μεριδίου των μετοχών, αντιπροτείνοντας τη μεταφορά τους στο νέο Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων και αξιοποιήσεων. «Πρέπει να ξεμπερδεύουμε με την δέσμευση των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, για την πώληση του 17% της ΔΕΗ», είπε ο κ. Σκουρλέτης. Τόνισε ότι «το ποσοστό του Δημοσίου στην ΔΕΗ, δεν πρέπει να πέσει κάτω από το 51%».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...