404
(φωτ. αρχείου) | Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Διπλή τραγωδία στην Ξάνθη: Σκότωσε τον κουμπάρο του και μετά αυτοκτόνησε

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2018, 15:17
(φωτ. αρχείου)
|Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Διπλή τραγωδία στην Ξάνθη: Σκότωσε τον κουμπάρο του και μετά αυτοκτόνησε

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2018, 15:17

Η δολοφονία και η αυτοκτονία που συντάραξε την Ξάνθη την Τρίτη συνδέονται και μάλιστα ο δολοφόνος έγινε και αυτόχειρας, δείχνει η έρευνα της αστυνομίας.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο δράστης της δολοφονίας του ασφαλιστή ήταν ο κουμπάρος του, ο οποίος πήγε στο σπίτι του και μερικές ώρες αργότερα αυτοκτόνησε.

Ο 55χρονος ασφαλιστής Κ.Δ. βρέθηκε νεκρός γύρω στις 3 το απόγευμα της Τρίτης από την κόρη του, πεσμένος πάνω στο γραφείο του. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατός του είχε επέλθει γύρω στις 10 το πρωί.

Αν και το γραφείο είναι στο κέντρο της πόλης, κανένας δεν αντιλήφθηκε κάτι. Το οπτικό υλικό από την κίνηση στην είσοδο του γραφείου του στο κέντρο της πόλης, δεν φώτισε τις έρευνες.

Την ίδια ημέρα, γύρω στις 10:30 μ.μ. βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του ο 54χρονος επιχειρηματίας οπτικών ειδών Α.Μ., πατέρας δυο παιδιών. Η οικογένειά του που παραθέριζε στο εξοχικό της στην παραλία, ανησύχησε επειδή δεν απαντούσε στις κλήσεις και ζήτησε από την Αστυνομία να ελέγξει το σπίτι. Ο επιχειρηματίας είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι και κρατούσε στο χέρι του το όπλο με το οποίο έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του. Η ώρα θανάτου προσδιορίστηκε προς το απόγευμα της Τρίτης.

Οι δύο άνδρες είχαν πολύ καλές σχέσεις και είχαν συγγενέψει μέσω κουμπαριάς. Η έρευνα δεν έδειξε να προκύπτει κάποιο πρόβλημα από τις οικονομικές σχέσεις των δύο ανδρών ή κάποιο άλλο σοβαρό ζήτημα.

Εν τω μεταξύ η βαλλιστική εξέταση του όπλου με το οποίο αυτοπυροβολήθηκε ο 54χρονος Α.Μ. έδειξε ότι ήταν ένα τροποποιημένο πιστόλι τύπου Glock των 9Χ19 χιλιοστών. Τέτοιου είδους μετασκευές γίνονται σχεδόν μόνο στην Τουρκία όπου πωλούνται στη μαύρη αγορά και εισάγονται παράνομα στην Ελλάδα. Η τροποποίηση δεν είναι πάντα επιτυχημένη, καθώς το συγκεκριμένο όπλο μπλόκαρε όταν αυτοπυροβολήθηκε ο Α.Μ.

Αποδείχτηκε ότι ήταν το ίδιο όπλο με το οποίο έγινε και η δολοφονία του ασφαλιστή!

Όταν αποκαλύφθηκε ότι το όπλο ήταν το ίδιο και στους δυο θανάτους άρχισαν να ανοίγουν τα στόματα στη Ξάνθης, αναφέρει το protothema.gr. Σύμφωνα με μαρτυρίες που κατατέθηκαν στους αστυνομικούς, ο δράστης και αυτόχειρας είχε πέσει στα «δίχτυα» του διαδικτυακού τζόγου, στον οποίο φέρεται να ξόδευε μεγάλα χρηματικά ποσά.

Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι ο Α.Μ. είχε δανειστεί από το θύμα σημαντικό ποσό, για το οποίο φέρεται ότι είχε δώσει ως ενέχυρο στον Κ.Δ. κάτι πολύτιμο που έπρεπε πάση θυσία να πάρει πίσω. Όμως αδυνατούσε να επιστρέψει τα χρήματα που δανείστηκε για να το πάρει, ενώ και ο ασφαλιστής φέρεται να τον πίεζε το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε απόγνωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...