235
φωτογραφία αρχείου | Intimenews

Διοικητικές κυρώσεις σε κωπηλάτη που βγήκε με 7 μποφόρ στην Ανδρο

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2020, 11:29
φωτογραφία αρχείου
|Intimenews

Διοικητικές κυρώσεις σε κωπηλάτη που βγήκε με 7 μποφόρ στην Ανδρο

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2020, 11:29

Ενας κωπηλάτης που αγνόησε τις κακές καιρικές συνθήκες στην Ανδρο, αλλά και τις οδηγίες των αρχών, βρέθηκε αντιμέτωπος με διοικητικές κυρώσεις και το ενδεχόμενο επιβολής προστίμου, σύμφωνα με τον νέο κανονισμό του Λιμενικού.

Οπως αναφέρει το protothema.gr, εφαρμόστηκε η νομοθεσία που προβλέπει κυρώσεις σε όσους αψηφούν τις οδηγίες των λιμενικών αρχών σε περιπτώσεις κακοκαιρίας και κάνουν θαλάσσια σπορ.

Οπως έγινε γνωστό από το Λιμεναρχείο Γαυρίου, ένας 43χρονος κωπηλάτης κινδύνευσε ενώ βρισκόταν στα ανοιχτά με τη σανίδα του κι ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 7 μποφόρ, με αποτέλεσμα να ζητήσει τη συνδρομή των λιμενικών αρχών. Ωστόσο, μαζί με τη διάσωσή του εισέπραξε και το ανάλογο πρόστιμο διότι παραβίασε τις διατάξεις της νομοθεσίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόστιμο προς τον 43χρονο δεν έχει ακόμα επιβληθεί και αν αυτό θα επιβληθεί θα εξαρτηθεί από αυτά που θα υποστηρίξει στην απολογία του. Στην περίπτωση που κριθεί ότι θα πρέπει να επιβληθεί πρόστιμο αυτό θα εκδοθεί από το αρχηγείο του Λιμενικού.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου αναφέρει:

«Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Γαυρίου Ανδρου μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, για την αδυναμία προσέγγισης στην ακτή 43χρονου κωπηλάτη όρθιας κωπηλασίας (SUP), ο οποίος βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή Κυπρί ν. Άνδρου.

Αμεσα για την περιοχή εκίνησε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Ο 43χρονος εντοπίστηκε και περισυνελέγη από το περιπολικό σκάφος καλά στην υγεία του και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο λιμένα Γαυρίου.

Από τη Λιμενική Αρχή Γαυρίου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων».