378
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας στή Βουλή | George Vitsaras / SOOC

Δημοσκόπηση: Στο 12,5% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2020, 20:53
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας στή Βουλή
| George Vitsaras / SOOC

Δημοσκόπηση: Στο 12,5% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2020, 20:53

Σταθερά διψήφιο προβάδισμα για την ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 12,5%, ανησυχία για την κλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά και ικανοποίηση για την επιλογή Σακελλαροπούλου ως ΠτΔ αποτυπώνει δημοσκόπηση της Pulse.

Η νέα μέτρηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ παρουσιάζει ενδιαφέροντα ευρήματα τόσο στα εθνικά όσο και στο προσφυγικό μεταναστευτικό. Η κοινή γνώμη αξιολογεί θετικά τις κινήσεις της κυβέρνησης στο διπλωματικό πεδίο, στο μεταναστευτικό, ενώ επικροτεί την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιλέξει ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ένα μη πολιτικό πρόσωπο.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η έρευνα της Pulse δίνει 38% στην ΝΔ (όσο είχε και στην προηγούμενη μέτρηση έναντι 25,5% στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εμφανίζεται ενισχυμένος κατά 0.5%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ 26 με 3%.

 

Σχεδόν 6 στους δέκα (ποσοστό 58%) επιβραβεύουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιλογή του να προτείνει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας έναντι 31% που την αξιολογεί αρνητικά.

 

Στο ερώτημα για την καταλληλότητα στην πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολύ μπροστά με 18 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα (44-26%) ενώ 25% απαντά «κανένας από τους δύο».

Οι πολίτες ανησυχούν για την κλιμάκωση της κρίσης στα ελληνοτουρκικά με τις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα.

Έξι στους 10 ανησυχούν (ποσοστό 62%) πολύ, ένα 16% ανησυχεί μέτρια ενώ λίγο έως καθόλου απαντά το 16% των ερωτηθέντων.

Πάνω από τους μισούς (55%) εκτιμούν ότι οι αποφάσεις και οι ενέργειες της κυβέρνησης για τα Ελληνουρκικά είναι σε σωστή κατεύθυνση έναντι 36% που απαντά ότι είναι σε λανθασμένη.

Παράπονα για την στάση των ΗΠΑ στα ελληνοτουρκικά εκφράζει το 55% των ερωτηθέντων καθώς την αξιολογούν ως αρνητική, έναντι 31% που εκτιμά το αντίθετο.

Το 67% αξιολογεί ως θετική την στάση της Γαλλίας στα ελληνοτουρκικά με μόλις 18% να την αξιολογεί αρνητικά.

Αρνητική κρίνουν τη στάση της Γερμανίας στις ελληνοτουρκικές διαφορές το 76% των ερωτηθέντων, ενώ μόλις 10% την κρίνει θετικά.

Αρνητικά αξιολογείται και η στάση της ΕΕ στα ελληνοτουρκικά από το 64%, έναντι 23% που την αξιολογεί θετικά.

Τέλος, σχεδόν οι μισοί (49%) αξιολογούν ως θετικά τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...