300
Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Δημοσκόπηση Pulse: Στις οκτώ μονάδες η διαφορά υπέρ της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2019, 20:35
Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Δημοσκόπηση Pulse: Στις οκτώ μονάδες η διαφορά υπέρ της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2019, 20:35

Το σταθερό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ για τις εθνικές εκλογές δείχνει νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ.

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά είναι 7,5 μονάδες υπέρ της ΝΔ η οποία συγκεντρώνει 34% έναντι 26,5% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η διαφορά φτάνει και στις 8 μονάδες με αναγωγή επί των εγκύρων.

Πιο αναλυτικά, στη δημοσκόπηση της Pulse, η ΝΔ προηγείται με 8 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ με αναγωγή επί των εγκύρων, ενώ τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με 7%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5% και η Χρυσή Αυγή με 4,5%

Σε ό,τι αφορά στα Ελληνοτουρκικά και στο αν η κυβέρνηση έπρεπε να είχε ενημερώσει τα άλλα κόμματα το 80% είπε ναι και το 10% όχι, με το υπόλοιπο 10% να λέει δεν ξέρω.

Χαρακτηριστικό είναι ότι και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στη συντριπτική τους (66%) πλειοψηφία είναι υπέρ του ότι η πολιτική ηγεσία έπρεπε να είχε ενημερωθεί από τον Πρωθυπουργό.

Στην παράσταση νίκης έχουμε τη ΝΔ να προηγείται με 71%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 18%. Η νίκη της ΝΔ δηλαδή έχει πλέον εδραιωθεί στην πεποίθηση των ψηφοφόρων.

Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός είναι οι Κυριάκος Μητσοτάκης με 36% με τον κ. Τσίπρα να έχει ανέβει στο 28% από το 26% της προηγούμενης δημοσκόπησης.

Στην ερώτηση ποιο σενάριο είναι καλύτερο για τη χώρα να προκύψει από τις κάλπες οι απαντήσεις είναι: Αυτοδύναμη ΝΔ 33%, Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ 12%, κυβέρνησης συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ 15%, κυβέρνησης συνεργασίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ 19%, κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού 13%. Με άλλα λόγια οι ψηφοφόροι σε ποσοστό 48% θέλουν μια κυβέρνηση όπου με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θέλουν τη ΝΔ να πρωταγωνιστεί στη διακυβέρνηση της χώρας.