| In Time News
Επικαιρότητα

Δημοσκόπηση MRB: Στις 18,3 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με την έρευνα που παρουσίασε το Open, η πρόθεση ψήφου «δείχνει» οκτακομματική Βουλή καθώς, έστω και οριακά, εμφανίζονται να μπαίνουν στο κοινοβούλιο η Πλεύση Ελευθερίας, η Νίκη και οι Σπαρτιάτες
Protagon Team

Βουλή οκτώ κομμάτων προβλέπει η δημοσκόπηση της MRB που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Open και παρουσιάστηκε την Παρασκευή, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφεται στο 36,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 18%. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ βρίσκεται στο 10,5% και το ΚΚΕ στο 6,7%. Ακολουθούν η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5%, η Ελληνική Λύση με 3,4%, η Νίκη με 3,1% και οι Σπαρτιάτες –το κόμμα που υποστηρίζει ο Ηλίας Κασιδιάρης– με 3%. Κάτω από το όριο εκπροσώπησης στη Βουλή εμφανίζεται το ΜέΡΑ25 με 2,4%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος υπολογίστηκε στο 10,4%.

Η εκτίμηση για τα ποσοστά των κομμάτων έχει ως εξής:

Με βάση την εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των κομμάτων, η Βουλή θα έχει οκτώ κόμματα των οποίων οι έδρες υπολογίζονται ως εξής:

Κατά τα λοιπά σενάρια που αποτυπώνονται στην έρευνα της MRB, η ΝΔ θα λάβει 161 έδρες στην περίπτωση Βουλής επτά κομμάτων και 166 εάν στο κοινοβούλιο εισέλθουν έξι κόμματα.