289
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου | IntimeNews

Δημοσκόπηση Marc: Καλύτερος Πρωθυπουργός με διαφορά ο Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2021, 20:42
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου
|IntimeNews

Δημοσκόπηση Marc: Καλύτερος Πρωθυπουργός με διαφορά ο Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2021, 20:42

Με τι κριτήριο θα ψηφίσουν οι Έλληνες, με ποια ατζέντα θέλουν να πάει η κυβέρνηση σε διάλογο με την Τουρκία, ποιον θεωρούν καλύτερο Πρωθυπουργό. Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα στα οποία απαντά το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc που παρουσιάστηκε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Alpha, την Πέμπτη.

Στο ερώτημα για το ποιος θεωρείται καλύτερος Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης (52,7%) προηγείται με διαφορά του Αλέξη Τσίπρα (24%). Ενδιαφέρον στοιχείο από την κατανομή των απαντήσεων είναι ότι το 15,9% όσων δηλώνουν ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν καλύτερο τον σημερινό Πρωθυπουργό.

Πρώτο κριτήριο των πολιτών που θα καθορίσει την ψήφο τους είναι η Οικονομία, με τη διαχείριση της πανδημίας να ακολουθεί με σημαντική διαφορά.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (47%) θεωρεί ότι πρέπει να πάμε σε συνομιλίες με την Τουρκία μόνο για τα θαλάσσια σύνορα, ενώ το 29,7% λέει «όχι» στις συνομιλίες με τη γείτονα.

Την ίδια στιγμή, ένας στις δύο πολίτες δεν θεωρεί ικανοποιητική τη στήριξη προς την χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο θέμα των Ελληνοτουρκικών.

Οι πολίτες παίρνουν θέση στην κόντρα κυβέρνησης – Εκκλησίας και απαντούν στο ερώτημα αν θέλουν ανοικτούς ή κλειστούς ναούς.

Τέλος, στο θέμα της πανδημίας, δύο στους τρεις πολίτες θεωρούν ότι τα εμβόλια θα έρθουν στην Ελλάδα με κάποια ή σοβαρή καθυστέρηση και σε γενικές γραμμές είναι ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση της ΕΕ, της «χρεώνουν» όμως καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News