281
| Intime

Δημοσκόπηση Alco: Στις 15 μονάδες η διαφορά υπέρ της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2021, 23:44

Δημοσκόπηση Alco: Στις 15 μονάδες η διαφορά υπέρ της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2021, 23:44

Σε διψήφια ποσοστά παραμένει η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, όπως δείχνει νέα δημοσκόπηση, η οποία καταγράφει και τις τάσεις του εκλογικού σώματος σχετικά με τον εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Στην έρευνα της Alco για λογαριασμό του Open και στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 39% έναντι 23,9% του ΣΥΡΙΖΑ, μια διαφορά 15,1 μονάδων.

Το  ΚΙΝΑΛ είναι στο 5,9%, το ΚΚΕ στο 5,7%, η Ελληνική Λύση στο 4,1% και το ΜέΡΑ25 στο 2,7%.

Το 11,8% δηλώνουν αναποφάσιστοι, ενώ 5,6% αναφέρουν πως προτίθενται να επιλέξουν κάποιο άλλο κόμμα.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προηγείται στο ερώτημα για το «ποιον πρωθυπουργό εμπιστεύεστε περισσότερο». Συγκεντρώνει το 45% έναντι του 21% για τον Αλέξη Τσίπρα. «Κανέναν από τους δύο» απάντησε το 30% των ερωτηθέντων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στα υψηλότερα ποσοστά αποδοχής από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ ο κ. Τσίπρας υποχωρεί στα ποσοστά του περασμένου Ιουλίου (χειρότερα ήταν μόνο τον Μάιο με 20%).

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα στήριξης, το 45% δηλώνει μη ικανοποιημένο έναντι του 41% που δηλώνει ικανοποιημένο. Εξι στους 10 πολίτες πιστεύουν ότι η κυβέρνηση πηγαίνει με τη λογική «βλέποντας και κάνοντας» σε σχέση με την πανδημία έναντι του 32% που απαντά ότι έχει σχεδιασμό.

Το 43% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμού, ενώ το 36% απαντά θετικά.

Οι πολίτες δήλωσαν ακόμη ότι ανέμεναν περισσότερες αλλαγές κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Τέλος, στην πλειονότητά τους οι πολίτες δηλώνουν ότι θα κάνουν το εμβόλιο: το 48% δηλώνει ότι θα το κάνει  αμέσως ενώ το 31% θα περιμένει. Το 17% των ερωτηθέντων είναι αρνητικό στο εμβόλιο. Τον Δεκέμβριο μόλις το 33% απαντούσε ότι θα κάνει το εμβόλιο αμέσως.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...