479
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί παρά να είναι ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων | INTIMENEWS/CreativeProtagon

Δημοσκοπήσεις: Τεράστια αποδοχή για Μητσοτάκη και Τσιόδρα

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2020, 21:19
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί παρά να είναι ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων
|INTIMENEWS/CreativeProtagon

Δημοσκοπήσεις: Τεράστια αποδοχή για Μητσοτάκη και Τσιόδρα

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2020, 21:19

Σχεδόν σαρωτική είναι η αποδοχή των κυβερνητικών αποφάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας την Πέμπτη το βράδυ.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, το 82% των πολιτών αξιολογεί θετικά τις αποφάσεις και τις ενέργειες της κυβέρνησης. Προκύπτει πάντως ότι η ανησυχία των πολιτών για την πανδημία έχει σχεδόν διπλασιαστεί από την προηγούμενη μέτρηση (42%): το 78% των πολιτών δηλώνει ότι ανησυχεί πολύ ή αρκετά, έναντι 7% που δηλώνει λίγο ή καθόλου.

Περισσότερο ανησυχούν οι πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας (84% σε ηλικίες άνω των 60 ετών), αλλά και στους νεότερους το ποσοστό αγγίζει το 70%.

Το 83% των ερωτώμενων δηλώνει ότι η πανδημία έχει επηρεάσει πολύ ή αρκετά την καθημερινή τους ζωή.

Επιπλέον το 57% θεωρεί ότι έχει επηρεαστεί πολύ/αρκετά ως προς την οικονομική τους ζωή και 20% δηλώνει λίγο ή καθόλου.

Ως προς το πώς αξιολογούν τις ενέργειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το 82% τις αξιολογεί σίγουρα/μάλλον θετικά και μόλις το 14% σίγουρα/μάλλον αρνητικά.

Αξιοσημείωτο είναι ότι θετικά αξιολογεί την κυβέρνηση ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα ακόμη και το 78% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει εκτοξεθεί στις 23 μονάδες καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 45% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ και ενώ στην προηγούμενη έρευνα της εταιρείας η διαφορά των δύο κομμάτων ήταν στο 14%.

Συντριπτική είναι και η δημοσκοπική υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα για τον καταλληλότερο Πρωθυπουργό: 52% έναντι 22%, μια διαφορά 31% ενώ στην προηγούμενη έρευνα πριν από έναν μήνα, η διαφορά ήταν -πάντα υπέρ του κ. Μητσοτάκη- στο 21%.

Αυτά τα δύο στοιχεία  θα πρέπει να το κρατήσουμε καθώς θα αρχίσουν να φουντώνουν τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες -και δίδυμες εκλογές, λόγω απλής αναλογικής- πιθανότατα τον Σεπτέμβριο.

Εννέα στους δέκα είναι θετικά διακείμενος για Τσιόδρα

Σε θετικό πρωταγωνιστή της κρίσης της πανδημίας αναδεικνύεται ο Σωτήρης Τσιόδρας καθώς, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της ALCO που έγινε για λογαριασμό του OPEN, το 89% των πολιτών θεωρεί έγκυρη και επαρκή την ενημέρωσή του για την εξέλιξη της πανδημίας.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση της ALCO, ανέβηκε σημαντικά και η εκτίμηση των πολιτών στο ΕΣΥ καθώς το 44% πιστεύει ότι είναι καλύτερη η εικόνα του σε σχέση με αυτήν που είχε πριν.

Αντίθετα, μόλις το 8% των ερωτηθέντων απαντά ότι η εικόνα του ΕΣΥ είναι σήμερα χειρότερη.

Οι πολίτες σε ποσοστό 86% αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση επέδειξε γρήγορα και σωστά αντανακλαστικά για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Επίσης σχεδόν 7 στους 10 βαθμολογούν με «λίαν καλώς» την αντίδραση του κράτους και οι 9 στους 10 ανησυχούν για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Για τις αποφάσεις Μητσοτάκη στο θέμα της πανδημίας 8 στους 10 δηλώνουν πολύ ως αρκετά ικανοποιημένοι ενώ για τον Βασίλη Κικίλια το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 72%

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...