402
Ο Ιάκωβος Τσούνης είχε παρασημοφορηθεί τον Φεβρουάριο από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας | Intime

Δημοσία δαπάνη τελέστηκε η κηδεία του εφοπλιστή Ιάκωβου Τσούνη

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2021, 23:50
Ο Ιάκωβος Τσούνης είχε παρασημοφορηθεί τον Φεβρουάριο από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας
|Intime

Δημοσία δαπάνη τελέστηκε η κηδεία του εφοπλιστή Ιάκωβου Τσούνη

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2021, 23:50

Με τιμές υποστρατήγου εν ενεργεία τελέσθηκε τη Δευτέρα δημοσία δαπάνη με μέριμνα των Ενόπλων Δυνάμεων η εξόδιος ακολουθία του Ιάκωβου Τσούνη στο κοιμητήριο Παπάγου.

«Το όνομα του αείμνηστου Ιάκωβου Τσούνη έχει γραφτεί πλέον ανεξίτηλα με χρυσά γράμματα πλάι στα άλλα ονόματα της χορείας των μεγάλων Ελλήνων ευεργετών που έχουν περάσει στην ένδοξη Ιστορία μας. Η Ελλάς πενθούσα και ευγνωμονούσα και ταυτοχρόνως υπερήφανη, κλίνει με μέγιστο σέβας το γόνυ και σε αποχαιρετά. Εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων που τόσο τις αγάπησες, που τις αποκαλούσες «Αγιες», που τις αποκαλούσες «Ψυχή του Έθνους» και που τους φέρθηκες με μέγιστη γενναιοδωρία, σου εκφράζω την πιο βαθιά και ειλικρινή ευγνωμοσύνη μου. Η παρακαταθήκη που αφήνεις πίσω σου είναι τεράστια. Θα την τιμήσουμε ως οφείλουμε και ως έχουμε χρέος, σύμφωνα με τις αξίες και τα δικά σου οράματα! Κανείς δεν πρόκειται να σε ξεχάσει! ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ! Η άσβεστη μνήμη σου θα φωτίζει το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε, ώστε να κρατήσουμε την Ελλάδα μεγάλη, αξιοπρεπή και υπερήφανη, όπως ακριβώς την είχες στην καρδιά σου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τόσο αγάπησες, που το υπερασπίστηκες και που έδωσες τα πάντα, όλο το ΕΙΝΑΙ σου, ώστε να παραμείνει ελληνικό και υπερήφανο, στο διηνεκές», επισήμανε μεταξύ άλλων στον επικήδειο λόγο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκπροσώπησε ο διευθυντής του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας, αντιναύαρχος ε.α. Ευθύμιος Ε. Μικρός και τον πρόεδρο της κυβέρνησης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Την εξόδια ακολουθία παρακολούθησαν επίσης ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης.

Αμέσως μετά ο υπουργός Εθνικής Αμυνας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ασφαλώς από σήμερα είναι πολύ φτωχότερη η Ελλάδα, όταν φεύγει κάθε φορά ένας μεγάλος πατριώτης. Ως πολιτική ηγεσία, εκπροσωπώντας και σύσσωμη τη στρατιωτική ηγεσία, ως φορείς της εντολής που έχουμε, θα σταθούμε αντάξιοι και να συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια για ακόμα ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις. Η φιλοπατρία του ανδρός αποδείχθηκε όχι μόνο από την προσφορά του αλλά από το γεγονός ότι ήταν ο νεότερος πολεμιστής του Αλβανικού Μετώπου. Επομένως από τα 16 του, αυτός ο άνθρωπος μάχεται για την Ελλάδα. Με την τελευταία μεγάλη πράξη προσφοράς που έκανε, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα ισχυροποιηθούν ακόμα περισσότερο και θα συνεχίσουν να εκτελούν την αποστολή τους στο ακέραιο, υπερασπιζόμενες τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τα εθνικά δίκαια. ‘Ανθρωποι σαν τον Ιάκωβο Τσούνη δεν πρέπει να ξεχαστούν ποτέ. Και δεν θα ξεχαστούν ποτέ!».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...