«Επιστρέφουμε στους δημότες μας τα οφέλη από την καλή πορεία του δήμου», ανέφερε στη σχετική δήλωσή του ο Κώστας Μπακογιάννης | In Time News / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
Επικαιρότητα

Δήμος Αθηναίων: Μειώνονται κατά 5% τα δημοτικά τέλη

«Η μείωση των τελών είναι μια άμεση απάντηση στην ακρίβεια», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης - Αναλυτικά οι μειώσεις των συντελεστών και οι ειδικές κατηγορίες οι οποίες απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής των τελών
Protagon Team

Την απόφαση για τη μεγαλύτερη μείωση δημοτικών τελών μετά από 15 ολόκληρα χρόνια προχώρησε ο δήμος Αθηναίων μετά τη σχετική εισήγηση που έκανε τη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Η οριζόντια μείωση στα τέλη, ύψους 5%, αφορά το σύνολο των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων του Δήμου της Αθήνας, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Η μείωση των τελών είναι μια άμεση απάντηση στην ακρίβεια. Σηματοδοτεί, όμως, και κάτι ακόμη πιο σημαντικό. Σε αυτόν τον δήμο, με αυτήν τη δημοτική Aρχή, καλλιεργούμε το “ήθος” της κοινότητας: Το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια για τον κάθε δημότη. Οσο μοιραζόμαστε τις τύχες μας, τόσο η Αθήνα θα ευημερεί και οι Αθηναίοι θα φτιάχνουν τη ζωή τους. Μειώνοντας τα τέλη, αυξάνουμε την αντοχή στην ακρίβεια. Επιστρέφουμε στους δημότες μας τα οφέλη από την καλή πορεία του δήμου», ανέφερε σε δήλωσή του ο Κώστας Μπακογιάννης.

Οι μειώσεις των συντελεστών

Σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, οι επί μέρους κατηγορίες δημοτικών τελών, μετά τη μείωση, διαμορφώνονται ως εξής για το έτος 2023:

Ποιες ειδικές κατηγορίες απαλλάσσονται από την καταβολή δημοτικών τελών

Η δημοτική Αρχή διατήρησε τις απαλλαγές καθώς και τις μειώσεις των τελών καθαριότητας και φωτισμού για επιμέρους κοινωνικές ομάδες, όπως πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, ΑμΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, άποροι κ.ά. Συγκεκριμένα, προβλέπεται:

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις θα πρέπει ο λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος να εκδίδεται στο όνομα του δικαιούχου της απαλλαγής ή της μείωσης κατά 50% των τελών καθαριότητος και φωτισμού.