219
«Πλαστοπροσωπία» του εκπροσώπου της κυβέρνησης για την εθνική υγειονομική κρίση | Instagram

Δημιούργησαν 13 fake προφίλ του καθηγητή Τσιόδρα στο Instagram

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2020, 12:00
«Πλαστοπροσωπία» του εκπροσώπου της κυβέρνησης για την εθνική υγειονομική κρίση
|Instagram

Δημιούργησαν 13 fake προφίλ του καθηγητή Τσιόδρα στο Instagram

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2020, 12:00

Φωτογραφίες και stories με επιδημιολογικά δεδομένα, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τους συνεργάτες του, ασθενείς, αλλά και τοποθετήσεις από τον υπεύθυνο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρη Τσιόδρα εμφανίζονται σε κάθε ένα από τα 13 προφίλ που έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στο Instagram.

Καθημερινά προστίθενται στο Instagram λογαριασμοί με ψεύτικα προφίλ του καθηγητή Τσιόδρα

Ωστόσο, ο καθηγητής δεν έχει κανένα προφίλ στο Instagram, σύμφωνα με επιβεβαίωση που έδωσε το υπουργείο Υγείας για τον εκπρόσωπό του. «Ολα τα instagram accounts Sotiris Tsiodras ή Σωτήρης Τσιόδρας ή οτιδήποτε άλλο είναι fake», τονίζει στέλεχος του υπουργείου Υγείας.

Αγνωστοι επιλέγουν και ανεβάζουν φωτογραφίες

Μάλιστα, πριν από τέσσερις ημέρες δημιουργήθηκε το sotiris_tsiodras_official, που παραπέμπει στο επίσημο προφίλ του καθηγητή Λοιμωξιολογίας και σε χρόνο ρεκόρ ξεπέρασε τους 1.700 followers.

Το υποτιθέμενο επίσημο προφίλ του κ. Τσιόδρα

Η «πλαστοπροσωπία» στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να κρύβει τη διάπραξη περισσότερων του ενός ποινικών αδικημάτων, τα οποία ενδέχεται η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές να ερευνήσουν για την άμεση απόδοση ποινικών ευθυνών, καθώς πρόκειται για το πλέον προβεβλημένο πρόσωπο αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα που χειρίζεται την εθνική υγειονομική κρίση ως επίσημος εκπρόσωπος του κράτους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...