315
Το γραφικό χωριό Μπαουνέι στην Σαρδηνία της Ιταλίας | Shutterstock

Δήμαρχος στη Σαρδηνία θέλει να καταργήσει το «άχρηστο» Google Maps

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2019, 18:25
Το γραφικό χωριό Μπαουνέι στην Σαρδηνία της Ιταλίας
|Shutterstock

Δήμαρχος στη Σαρδηνία θέλει να καταργήσει το «άχρηστο» Google Maps

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2019, 18:25

Μπορεί ο Σαλβατόρε Κορίας να είναι απλά κοινοτάρχης ενός μικρού χωριού στην Σαρδηνία, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε από το να τα βάλει με έναν κολοσσό της Σίλικον Βάλεϊ και συγκεκριμένα την Google!

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος του χωριού Μπαουνέι, μόνο πέρυσι, χρειάστηκε να αποσπαστούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας 144 φορές προκειμένου να βοηθήσουν οδηγούς που βρέθηκαν σε αδιάβατους δρόμους της οροσειράς Σουπραμόντε αλλά και πεζοπόρους που χάθηκαν.

Οι περισσότεροι τουρίστες, όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα, χάνονται στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην άλλη πλευρά της οροσειράς όπου βρίσκονται οι φανταστικές παραλίες με την λευκή άμμο της περιοχής.

«Αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι άνθρωποι δεν είναι συνηθισμένοι στους χωματόδρομους της περιοχής και έτσι βασίζονται στο Google Maps», δήλωσε ο κ. Κορίας στον Guardian. «Αλλά μετά από λίγο συνειδητοποιούν ότι δεν βρίσκονται στον σωστό δρόμο και πρέπει να πάμε να τους βοηθήσουμε. Εχουμε τόσες πολλές περιπτώσεις, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς οι χάρτες της Google δεν μεταφέρουν τους ανθρώπους στα μέρη που θέλουν να πάνε».

Σε συνεργασία με τις Αρχές, αναρτήθηκαν στους πρόποδες του βουνού σήματα με το μήνυμα: «Μην ακολουθείτε τις οδηγίες που προτείνονται από το Google Maps». Επιπλέον, ο δήμαρχος έχει ξεκινήσει μια ενημερωτική καμπάνια μέσω social media, προσφέροντας παράλληλα χάρτινους χάρτες σε όσους επισκέπτονται την περιοχή.

Η αστυνομία τοποθετεί προειδοποιητική πινακίδα στην οποία αναγράφεται «όχι Google Maps» (Comune di Baunei/Vigili del Fuoco)

«Το όλο ζήτημα με τις λανθασμένες οδηγίες του Google Maps έχει εξελιχθεί σε σημαντικό πρόβλημα. Μπορεί να μην είναι δυνατό να απαγορεύσουμε τη χρήση του, μπορούμε όμως να προειδοποιούμε τους τουρίστες ώστε να μην το χρησιμοποιούν», είπε κλείνοντας ο δήμαρχος.

Η απάντηση της Google μέσω ενός εκπροσώπου της ήταν η εξής: «Γνωρίζουμε ότι στην Σαρδηνία οι χάρτες μας έχουν κάποια μικροπροβλήματα. Αυτή τη στιγμή διερευνούμε τρόπους με τους οποίους θα μπορούμε να προειδοποιούμε καλύτερα τους οδηγούς για δύσβατους δρόμους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...