309
«Εκπαιδεύστε τα σκυλιά σας.... αλλιώς πρόστιμο», λέει ο δήμαρχος της πόλης Φεκέρ | Reuters

Δήμαρχος στη Γαλλία απαγορεύει το υπερβολικό γάβγισμα των σκύλων

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2019, 19:49
«Εκπαιδεύστε τα σκυλιά σας.... αλλιώς πρόστιμο», λέει ο δήμαρχος της πόλης Φεκέρ
|Reuters

Δήμαρχος στη Γαλλία απαγορεύει το υπερβολικό γάβγισμα των σκύλων

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2019, 19:49

Ο δήμαρχος μιας μικρής πόλης στη βόρεια Γαλλία έχει απαγορεύσει το υπερβολικό γάβγισμα σκύλων σε μια προσπάθεια να περιορίσει τον θόρυβο από τα ζώα.

Από τη Δευτέρα, οι ιδιοκτήτες σκύλων στην πόλη Φεκέρ, στο βορρά της χώρας, αντιμετωπίζουν πρόστιμο 68 ευρώ σε περίπτωση που ο σκύλος τους γαβγίζει έντονα, παρατεταμένα και επαναλαμβανόμενα.

Ο δήμαρχος Ζαν Πιέρ Εστιέν λέει ότι η απαγόρευση είναι απάντηση στα σκυλιά που γαβγίζουν μέρα και νύχτα δημιουργώντας μια αφόρητη κατάσταση για τους 1.400 μόνιμους κατοίκους.

«Ο στόχος δεν είναι να απαγορευτούν τα σκυλιά και δεν θα επιβάλλουμε πρόστιμα στους ανθρώπους για το παραμικρό γάβγισμα», δήλωσε ο Eστιέν στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien.

«Η πόλη δεν έχει τίποτα εναντίον των σκύλων, αλλά αν αποφασίσετε να έχετε έναν, τότε να τον εκπαιδεύετε», αναφέρει, όπως μετέδωσε το BBC.

Μεταξύ άλλων, το διάταγμα απαγορεύει να παραμένουν οι σκύλοι σε κλειστούς χώρους χωρίς οι ιδιοκτήτες να βρίσκονται κοντά για να σταματήσουν το γάβγισμα.

Τα σκυλιά πρέπει επίσης να παραμείνουν σε εσωτερικό χώρο εάν η συμπεριφορά τους «διαταράσσει τους άλλους και την ηρεμία της πόλης».

Οι ιδιοκτήτες των σκύλων που θορυβούν θα λάβουν πρόστιμο για κάθε καταγγελία που έχει κατατεθεί εναντίον τους.

H απαγόρευση ήρθε με αφορμή κάποιες καταγγελίες πολιτών εναντίον συγκεκριμένης κατοίκου.

«Η συγκεκριμένη κυρία έχει αρκετά σκυλιά, κάποια εξ’ αυτών πολύ μεγάλα», δήλωσε ο δήμαρχος. «Κάναμε αρκετές προσπάθειες να ξεκινήσουμε διάλογο μαζί της, χωρίς αποτέλεσμα. Πήρα αυτή την απόφαση, επειδή δεν βρήκαμε άλλη διέξοδο. Δεν μπορούσα να μείνω άπραγος», είπε.

Η κίνηση καταδικάστηκε από τον Στεφάν Λαμάρτ, πρόεδρο της Ένωσης για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Ζώων: «Μπορεί επίσης να σταματήσει τον ήχο της καμπάνας την Κυριακή το πρωί», δήλωσε ειρωνικά ο Λαμάρτ στην εφημερίδα Le Monde.

«Τα σκυλιά έχουν στόμα, για να μπορούν να γαβγίζουν», είπε και πρόσθεσε πως ότι σκόπευε να ασκήσει έφεση ενώπιον του τοπικού δικαστηρίου.

«Κανείς σκύλος δεν γαβγίζει συνέχεια από την ώρα που ξυπνάει μεχρι την ώρα που κοιμάται», καταλήγει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...