309
Αστυνομικοί ελέγχουν τα έγγραφα εξόδου πολιτών | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εξαλλος ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου στον Βόλο: Σταματήστε να παίζετε μπάλα στο στάδιο!

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2020, 15:30
Αστυνομικοί ελέγχουν τα έγγραφα εξόδου πολιτών
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εξαλλος ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου στον Βόλο: Σταματήστε να παίζετε μπάλα στο στάδιο!

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2020, 15:30

Νέα περιστατικά παράβασης των περιοριστικών μέτρων παρατηρήθηκαν στον Βόλο, την Πέμπτη, όπου σχηματίστηκαν ουρές έξω από καταστήματα τραπεζών και κινητής τηλεφωνίας, στο κέντρο της πόλης, αλλά και σε προάστια, ενώ η μη τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας προκάλεσε την αντίδραση πολλών πολιτών.

Την ίδια στιγμή, στο Βελεστίνο, που βρίσκεται σε απόσταση 17 χλμ από τον Βόλο, παιδιά και έφηβοι παίζουν… μπάλα κάθε απόγευμα στο δημοτικό στάδιο, ενώ δεκάδες άνθρωποι κάνουν βόλτα στους χώρους του χωρίς να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα επιβληθούν αυστηρά πρόστιμα σε κάθε παραβάτη.

Το δημοτικό στάδιο Βελεστίνου (φωτογραφία αρχείου)

Το γεγονός ανάγκασε και τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, Δημήτρη Νασίκα, να απευθύνει προειδοποίηση, ώστε να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.

«Ως δήμαρχος, μετά τις σημερινές απαράδεκτες εικόνες που παρατηρήθηκαν στο δημοτικό στάδιο του Βελεστίνου, απευθύνω έκκληση προς τους συνδημότες μου, ώστε να σταματήσει ο συνωστισμός που συμβαίνει καθημερινά, ιδιαίτερα κατά τις απογευματινές ώρες.

Μετά από καταγγελίες συνδημοτών μας, έγιναν έλεγχοι τρεις φορές κατά τους οποίους διαπιστώθηκε ομαδικό παιχνίδι ανηλίκων και εφήβων και η συνύπαρξη δεκάδων περιπατητών ταυτόχρονα. Σήμερα πραγματοποιήθηκαν μόνο συστάσεις, ενώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα προβούμε στη λήψη αυστηρότερων μέτρων», τόνισε ο δήμαρχος και κάλεσε τους πολίτες να επιδείξουν ατομική και κοινωνική ευθύνη ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια Υγεία.

«Επιμένουμε στην καλή συνεργασία δήμου – πολιτών και τονίζουμε με έμφαση ότι αυτό που ζητείται είναι η προσαρμογή στις συνθήκες των ημερών και η τήρηση των μέτρων», πρόσθεσε.


Ανάλογες εικόνες συνωστισμού παρατηρήθηκαν και σε λαϊκή αγορά στη Νέα Ιωνία, όπου η προσέλευση θύμιζε ημέρες προ κορονοϊού, όπως αναφέρει το magnisianews.

Τη λύση έδωσαν αστυνομικοί που κατέφθασαν στη λαϊκή έπειτα από κλήσεις των παραγωγών-πωλητών.

Υπενθυμίζεται ότι η παραλία του Βόλου έχει κλείσει ύστερα από απόφαση του δημάρχου για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...