203
Καμένες εκτάσεις στην ανατολική Αττική | Menelaos Myrillas / SOOC

Δήμαρχος Ραφήνας: «Υπήρχε σχέδιο εκκένωσης, αλλά κανένας δεν έδωσε εντολή»

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2018, 13:50
Καμένες εκτάσεις στην ανατολική Αττική
| Menelaos Myrillas / SOOC

Δήμαρχος Ραφήνας: «Υπήρχε σχέδιο εκκένωσης, αλλά κανένας δεν έδωσε εντολή»

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2018, 13:50

Σε αποκαλύψεις σχετικά με το αν υπήρχαν –και κυρίως αν υλοποιήθηκαν- οι σχεδιασμοί για εκκένωση του Ματιού προχώρησε ο δήμαρχος Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς.

Οπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, το σχέδιο εκκένωσης για το Μάτι «δεν ενεργοποιήθηκε γιατί δεν έδωσε ποτέ κανείς εντολή».

Ακόμη έκανε λόγο για μαρτυρίες ότι κάτοικοι σε συνεργασία με αστυνομικούς περνούσαν και ειδοποιούσαν τους κατοίκους να φύγουν. «Υπάρχουν άνθρωποι που ειδοποιήθηκαν, αλλά αυτό δεν είναι εκκένωση» είπε.

Η φωτιά στο Μάτι δεν αντιμετωπίστηκε σωστά όταν ξεκίνησε, υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «δεν κινήθηκαν άμεσα οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Η φωτιά ξεκίνησε από σημείο που δεν ήταν πολλά δέντρα γιατί ήταν καμένα. Δεν πολεμήθηκε εκεί που έπρεπε η φωτιά και έτσι ήταν αναπόφευκτη η καταστροφή όταν γύρισε η φορά του ανέμου», συμπλήρωσε.

«Δεν δόθηκε ποτέ εντολή για εκκένωση. Για να γίνει αυτό πρέπει να κάνει σχετική εισήγηση ο επιχειρησιακός υπεύθυνος της πυροσβεστικής που ήταν στο πεδίο. Αυτό δεν έγινε ποτέ», επανέλαβε.

«Υπάρχουν 89 νεκροί, δεν μπορεί να μην υπάρχουν ένοχοι. Ντροπή σε όσους επιχείρησαν να αποσείσουν τις ευθύνες από πάνω τους», τόνισε ακόμη καταλογίζοντας στην πυροσβεστική το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης. (Να σημειωθεί ότι πλέον οι νεκροί είναι 90),

Παράλληλα τόνισε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν τα αίτια πρόκλησης της τραγωδίας, διαφορετικά θα θρηνήσουμε ξανά νεκρούς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...