343
Συγκεντρωμένοι φίλοι και γνωστοί του Ζακ Κωστόπουλου έξω από το δικαστήριο, το πρωί της Τρίτης | Περιστέρης Δημήτρης/Intime

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Η ώρα της ετυμηγορίας

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2022, 09:34
Συγκεντρωμένοι φίλοι και γνωστοί του Ζακ Κωστόπουλου έξω από το δικαστήριο, το πρωί της Τρίτης
|Περιστέρης Δημήτρης/Intime

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Η ώρα της ετυμηγορίας

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2022, 09:34

Την Τρίτη αναμένεται να ολοκληρωθούν, εκτός απροόπτου, οι αγορεύσεις των συνηγόρων στη δίκη ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 στο κέντρο της Αθήνας.

Κατά την 18η δικάσιμο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις και των τελευταίων συνηγόρων υπεράσπισης, αυτές των κατηγορούμενων αστυνομικών.

Εχουν προηγηθεί οι αγορεύσεις των συνηγόρων της οικογένειας του θύματος και έχουν επίσης αγορεύσει οι συνήγοροι του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη που καταγράφηκαν σε βίντεο να χτυπούν βάναυσα τον 33χρονο.

Μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων, το δικαστήριο θα κληθεί να αποφασίσει επί της ενοχής ή μη τού καθενός από τους έξι κατηγορούμενους και να αποδώσει δικαιοσύνη για τον βάναυσο θάνατο του 33χρονου.

Ο κύκλος των συνηγόρων άρχισε μετά την αγόρευση του εισαγγελέα Εδρας, Σωτήρη Μπουγιούκου, που ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι δύο καταστηματάρχες και να αθωωθούν οι τέσσερις ένστολοι.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, οι μεν ιδιώτες έδρασαν με βία και τιμωρητική διάθεση, πλην όμως «απερίσκεπτα», οι δε αστυνομικοί έπραξαν τα ενδεδειγμένα, χωρίς να προκύπτει συμβολή τους στο επελθόν τραγικό αποτέλεσμα για το θύμα.

Κατά την άποψη που εξέφρασαν στις αγορεύσεις στο δικαστήριο, οι συνήγοροι προς υποστήριξη της κατηγορίας (Πολιτική Αγωγή), οι δικαστές θα πρέπει να μετατρέψουν την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, που αντιμετωπίζουν οι δύο επιχειρηματίες, σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Ο πατέρας του Ζακ Κωστόπουλου (δεξιά), έξω από το δικαστήριο, την Τρίτη

Επίσης ζήτησαν να μη δεχθούν την αθωωτική εισαγγελική πρόταση όσον αφορά τους αστυνομικούς και να τους κηρύξουν ενόχους για θανατηφόρα σωματική βλάβη. Επιπλέον ζήτησαν να αποδοθεί ρατσιστικό κίνητρο στις βίαιες πράξεις των δύο πολιτών.

Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι των δύο επιχειρηματιών τόνισαν πως δεν στοιχειοθετείται η αποδιδόμενη κατηγορία, ενώ αναφέρθηκαν σε ειδικές περιστάσεις, άμυνα ή νομιζόμενη άμυνα κ.ά. που αίρουν τον άδικο χαρακτήρα της πράξης.

Πανό έξω από το δικαστήριο από την οργάνωση «Θετική Φωνή», την Τρίτη

Το δικαστήριο έχει δώσει άλλες δύο δικασίμους για τις συνεδριάσεις του, μία για την Τετάρτη και μία ακόμη στις 11 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...