346
Ο Τζόνι Ντεπ στέλνει φιλιά σε θαυμαστές του που τον περίμεναν έξω από το δικαστήριο | REUTERS/Toby Melville

Δίκη Τζόνι Ντεπ και Αμπερ Χερντ: Ζητωκραυγές για αυτόν, αποδοκιμασίες για αυτήν

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2020, 13:54
Ο Τζόνι Ντεπ στέλνει φιλιά σε θαυμαστές του που τον περίμεναν έξω από το δικαστήριο
|REUTERS/Toby Melville

Δίκη Τζόνι Ντεπ και Αμπερ Χερντ: Ζητωκραυγές για αυτόν, αποδοκιμασίες για αυτήν

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2020, 13:54

Μόλις συγκρατώντας τα δάκρυά της, η Αμπερ Χερντ έλεγε πόσο «εξαιρετικά οδυνηρό» ήταν για την ίδια να ξαναβιώσει περιστατικά του τέλους του γάμου της με τον Τζόνι Ντεπ. Την ίδια ώρα κάποιοι, έξω από το δικαστήριο, την αποδοκίμαζαν.

Ενώ όμως η Χερντ αντιμετώπιζε ένα εχθρικό κοινό, άλλοι έραιναν τον Ντεπ με λουλούδια, κυρίως νεαρές κοπέλες που ζητωκραύγαζαν και ζητούσαν «δικαιοσύνη για τον Τζόνι».

Αυτή είναι η εικόνα που παρουσίαζε την Τρίτη η δίκη στο Λονδίνο του πρώην λαμπερού ζευγαριού, το οποίο αναγκάζεται να μιλήσει ή να ακούσει για περιστατικά ντροπιαστικά και βίαια κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου του.

Στο κλείσιμο της διαδικασίας, οι δικηγόροι του Ντεπ επισήμαναν ότι θέλουν να καθαρίσει από την καταγγελία ότι ξυλοκοπούσε τη σύζυγό του. «Εχασε τα πάντα, δηλαδή τη φήμη του. Δεν έχει σχέση αυτό με το χρήμα», είπαν.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, γράφουν οι Times, και οι δύο έκαναν συχνά λόγο για περιστατικά βίας και έντασης (αλλά και χρήσης ναρκωτικών) κατά τη διάρκεια του γάμου τους, ενώ περιέγραφαν ο ένας τον άλλο ως ψεύτη και συκοφάντη.

Η Αμπερ Χερντ φεύγει από το δικαστήριο | REUTERS/Simon Dawson

Στο δικαστήριο είχε προσφύγει ο Ντεπ κατά του διευθυντή της σκανδαλοθηρικής Sun, με αφορμή άρθρο του 2018 που τον παρουσίαζε σαν άνθρωπο που δέρνει τη σύζυγό του.

Στην εποχή του MeToo, τέτοιου είδους καταγγελίες έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην καριέρα ενός ηθοποιού, υποστήριξαν οι δικηγόροι του Ντεπ, που επισήμαναν ότι οι αξίες του εντολέα τους δεν θα του επέτρεπαν να χτυπήσει μια γυναίκα.

Το άρθρο της εφημερίδας έκανε λόγο για 14 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Ο Ντεπ αρνείται τα πάντα και λέει ότι όλα είναι μια απάτη που στήθηκε από τη Χερντ σαν ένα είδος εξασφάλισης. Οι δικηγόροι του την περιέγραψαν μάλιστα σαν «παθολογική ψεύτρα», που «έκοψε και έραψε τις ιστορίες», αλλάζοντας ημερομηνίες, επινοώντας περιστατικά και ρίχνοντας την ευθύνη σε άλλους.

Επιπλέον, οι δικηγόροι του κάλεσαν το δικαστήριο να είναι προσεκτικό με τις φωτογραφίες που δείχνουν τη Χερντ με τραύματα στο πρόσωπο. Εξηγούν ότι είναι «εξοικειωμένη με το μακιγιάζ» και ότι οι «μαγικές μελανιές» της εμφανίζονταν όταν τις είχε ανάγκη…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...