193
Ο Μεταξάς συνελήφθη στα τέλη Απριλίου |

Δικαιοσύνη-express και αμείλικτη: Επτά φορές ισόβια στον serial killer της Κύπρου

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2019, 15:18
Ο Μεταξάς συνελήφθη στα τέλη Απριλίου
|

Δικαιοσύνη-express και αμείλικτη: Επτά φορές ισόβια στον serial killer της Κύπρου

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2019, 15:18

Μέσα Απριλίου τον έπιασαν, σήμερα, δύο και κάτι μήνες αργότερα, βγήκε η δικαστική απόφαση για τον Νίκο Μεταξά, τον 35χρονο αξιωματικό από την Κύπρο που αντιμετώπιζε επτά κατηγορίες φόνου εκ προμελέτης .

Το Κακουργιοδικείο στη Λευκωσία επέβαλε ποινή επτά φορές ισοβίων, μία φορά για κάθε έναν από τους επτά φόνους που διέπραξε ο Μεταξάς.

Το δικαστήριο δεν επέβαλε καμία ποινή σε άλλες πέντε κατηγορίες που αντιμετώπιζε για απαγωγή προσώπου με σκοπό τον φόνο, δεδομένου ότι τα γεγονότα τους εμπεριέχονται στις κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης.

Τα θύματά του ήταν η 38χρονη Μαρί Ρόουζ, η 28χρονη Αριάν Παλάνας, η 30χρονη Κάχτα Ανού, η 36χρονη Λίβια Μπουνέα, η 8χρονη Έλενα Μπουνέα, η 29χρονη Μαρικάρ Βαλντέζ Αργκιολά και η 6χρονη κόρη της Σιέρα.

Οι πέντε από τις επτά ποινές δια βίου φυλάκισης θα είναι διαδοχικές.

Νωρίτερα, ο Μεταξάς είχε εμφανιστεί χωρίς δικηγόρο, μεταμελημένος και δακρυσμένος, ζητώντας συγγνώμη για τις πράξεις του από τις ψυχές των θυμάτων του και τους συγγενείς τους, την οικογένειά του, αλλά και όλη την κυπριακή κοινωνία.

Μια εικόνα πολύ διαφορετική από την κυνική παραδοχή των πρώτων ημερών, όταν αστειευόταν με τους αστυνομικούς.

Το Κακουργιοδικείο ήταν όμως καταπέλτης: «Ο κατηγορούμενος επιδόθηκε σε εκστρατεία φόνων ανυπεράσπιστων γυναικών», αναφέρει στην απόφαση του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...