641
Βγαίνουν ξανά για λίγο ακόμη τα μπουφάν και οι ομπρέλες | INTIMEnews

Διήμερο «διάλειμμα» με βουτιά του υδράργυρου, καταιγίδες και χιόνια στην Πάρνηθα!

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2023, 12:56
Βγαίνουν ξανά για λίγο ακόμη τα μπουφάν και οι ομπρέλες
|INTIMEnews

Διήμερο «διάλειμμα» με βουτιά του υδράργυρου, καταιγίδες και χιόνια στην Πάρνηθα!

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2023, 12:56

Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει από απόψε και τα βορειοδυτικά ο καιρός, με κύρια χαρακτηριστικά την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας (έως και 10 βαθμούς Κελσίου) και τις τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Οπως εξήγησε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο διδάκτωρ Μετρολογίας, ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γιώργος Παπαβασιλείου, «η αλλαγή του καιρού ξεκινά από τα βορειοδυτικά της χώρας μας, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή των Βορείων Βαλκανίων κινείται προς την Ανατολική Ευρώπη και θα συνοδευτεί από ένα ψυχρό μέτωπο το οποίο θα σαρώσει τη χώρα μας, ουσιαστικά από απόψε το βράδυ, κυρίως αύριο Τρίτη έως και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης». 

Εντυπωσιακή, όπως προαναφέρθηκε, θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας, που θα φθάσει τοπικά έως και τους 10 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα 20άρια των τελευταίων ημερών.

«Θα βρεθούμε κοντά στους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου την Τρίτη και κυρίως την Τετάρτη (29/3) δηλαδή σε ένα πιο ψυχρό μοτίβο τις επόμενες δύο ημέρες», τόνισε ο κ. Παπαβασιλείου, ενώ σημαντική θα είναι και η ενίσχυση των ανέμων –ακόμη και στα ηπειρωτικά, πέρα από τα πελάγη– στα 7 έως και 8 Μποφόρ που θα επηρεάσουν τοπικά τα δρομολόγια των πλοίων.

Ο «χειμώνας-εξπρές» θα επηρεάσει και την Αττική, με τη μετεωρολόγο ΣΚΑΪ, Χριστίνα Σούζη, να μιλά ακόμη και για νιφάδες χιονιού στην Πάρνηθα!

Βελτίωση αναμένεται από Τετάρτη, οπότε και θα εξασθενήσουν οι άνεμοι, και από την Πέμπτη η θερμοκρασία ανεβαίνει ξανά στους 20-21 βαθμούς.

Ακολουθεί η πρόγνωση καιρού για τις επόμενες ημέρες από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28-03-2023
Nεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται αρχικά στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας και την Εύβοιας. Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και από το βράδυ στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 και πιθανώς έως 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα. Στα κεντρικά και τα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 12 με 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 15 με 18 βαθμούς Κελσίου. Τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29-03-2023
Στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και θα κυμανθεί σε χαμηλές τιμές για την εποχή. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30-03-2023
Γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Τις πρωινές ώρες της Πέμπτης στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31-03-2023
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της χώρας.
Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Στα νότια θα είναι δυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα και θα επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 01-04-2023
Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...