222
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε φωτογραφία Αρχείου | Reuters

Διγλωσσία Τσαβούσογλου: «Τεχνικό πρόβλημα με Τζιτζικώστα» και νέες απειλές

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2022, 14:26
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε φωτογραφία Αρχείου
|Reuters

Διγλωσσία Τσαβούσογλου: «Τεχνικό πρόβλημα με Τζιτζικώστα» και νέες απειλές

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2022, 14:26

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επικαλέστηκε ένα «τεχνικό πρόβλημα» σχετικά με την κράτηση επί ώρες, το Σάββατο στη Σμύρνη, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.

«Έγινε χωρίς πρόθεση. Η είσοδος αυτού του έλληνα πολίτη στη χώρα μας καθυστέρησε εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος. Μόλις αυτό το τεχνικό πρόβλημα επιλύθηκε, επιτράπηκε σ’ αυτόν τον έλληνα πολίτη να εισέλθει στη χώρα μας», δήλωσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας τη Δευτέρα με τις σχετικές δηλώσεις του να δημοσιοποιούνται την Τρίτη σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Daily Sabah, μάλιστα, ο έλληνας περιφερειάρχης έπεσε θύμα συνωνυμίας.

Εν συνεχεία πάντως ο Τσαβούσογλου τόνισε: «Δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό στη Σμύρνη. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες απαγορεύσεις που η Ελλάδα έχει εφαρμόσει εν γνώσει της. Έχουμε προειδοποιήσει τις ελληνικές αρχές για αυτό το θέμα. Εάν συνεχιστεί η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα εναντίον ορισμένων αξιωματούχων μας, θα απαντήσουμε».

Ανέφερε επιπλέον ότι η Τουρκία «προστατεύει αποφασιστικά τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και της “ΤΔΒΚ” – στη Νότια και Ανατολική Μεσόγειο».

«Συνεχίσαμε τα διπλωματικά και νομικά μας βήματα σχετικά με τη στρατιωτικοποίηση των νησιών με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς» ανέφερε και τόνισε ότι εστάλησαν δύο επιπλέον επιστολές στα Ηνωμένα Έθνη τον τελευταίο χρόνο «που ανέτρεψαν τις ισορροπίες».

«Στην Ανατολική Μεσόγειο, στην υφαλοκρηπίδα μας την οποία κοινοποιήσαμε στον ΟΗΕ, και στο πεδίο και στο τραπέζι αποτρέψαμε εννέα απόπειρες παραβίασης του διδύμου Ελλάδας -Ελληνοκυπρίων» υποστήριξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...