447
Από αριστερά, πάνω σειρά: Θεόδωρος Βενιάμης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πάνος Λασκαρίδης. Κάτω σειρά: Κωστής Χατζηδάκης, Κέιτ Σμιθ, Αλφρεντ Χάρτμαν |

Ευγενίδειο Ιδρυμα: Διεθνές συνέδριο για την παγκόσμια επίδραση της Ναυτιλίας

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2018, 23:40
Από αριστερά, πάνω σειρά: Θεόδωρος Βενιάμης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πάνος Λασκαρίδης. Κάτω σειρά: Κωστής Χατζηδάκης, Κέιτ Σμιθ, Αλφρεντ Χάρτμαν
|

Ευγενίδειο Ιδρυμα: Διεθνές συνέδριο για την παγκόσμια επίδραση της Ναυτιλίας

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2018, 23:40

Κορυφαίοι έλληνες και ξένοι ναυτιλιακοί, ακαδημαϊκοί και διπλωματικοί παράγοντες, συναντώνται στο ναυτιλιακό συνέδριο που διοργανώνει η online ναυτιλιακή εφημερίδα TheSeaNation, στις 14 Μαρτίου, στο Ιδρυμα Ευγενίδου, με τον τίτλο: «Η Παγκόσμια Επίδραση της Ναυτιλίας – The Global Impact of Shipping», για να συνομιλήσουν για τη συνεισφορά της ναυτιλιακής βιομηχανίας στην παγκόσμια κοινότητα.

Κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου είναι ο Πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης, ενώ εξίσου σημαντικές αναμένεται να είναι οι παρεμβάσεις του Πρόεδρου της Ενωσης Ευρωπαϊκών Εφοπλιστικών Ενώσεων κ. Πάνου Λασκαρίδη (ECSA), του Προέδρου της BIMCO κ. Αναστάσιου Παπαγιαννόπουλου, καθώς και του Προέδρου της Intercargo Ιωάννη Πλατσιδάκη.

Επίσης, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι παρεμβάσεις του Προέδρου της Ένωσης Εφοπλιστών Γερμανίας Alfred Hartmann, ο οποίος για πρώτη φορά καταφθάνει στην Ελλάδα για να μιλήσει σε ναυτιλιακό συνέδριο, καθώς και του Προέδρου της Grimaldi Lines Emmanuel Grimaldi.*

Εξάλλου, για πρώτη φορά σε ναυτιλιακό συνέδριο συναντώνται οι Πρεσβευτές μερικών εκ των σημαντικότερων οικονομικών και ναυτιλιακών κρατών για να μιλήσουν για τη ναυτιλία και για την προσφορά της στην παγκόσμια οικονομία, στην ειρήνη και στον πολιτισμό, ενώ ειδική αναφορά αναμένεται να κάνουν στην διαχρονική προσφορά της ναυτιλίας των Ελλήνων στα έθνη τους.

Συγκεκριμένα, θα μιλήσουν:
H Πρεσβευτής της Βρετανίας Kate Smith CMG
Ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ Pyatt
Ο Πρεσβευτής της Ιαπωνίας Yasuhiro Shimizu
Ο Πρεσβευτής της Ν. Κορέας AHN Youngjip
Ο Πρεσβευτής της Νορβηγίας John Eugene Gjelstad και
Ο Επικεφαλής της Διπλωματικής Αποστολής της Κίνας Gao Wenqi*

Στη συνέχεια, σημαντικοί έλληνες εφοπλιστές, πρόεδροι θεσμικών φορέων της ναυτιλίας, ακαδημαϊκοί, αλλά και άλλα υψηλόβαθμα ναυτιλιακά στελέχη από όλο το φάσμα των ναυτιλιακών τομέων και δραστηριοτήτων θα ανταλλάξουν απόψεις για τη μέλλον της ναυτιλίας.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ο Δρ. Αιμίλιος Αυγουλέας, κάτοχος της έδρας Διεθνούς Τραπεζικής και Χρηματοδότησης του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και μέλος της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, ο εφοπλιστής και Πρόεδρος της Helmepa Δρ. Γιώργος Γράτσος, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης, οι εφοπλιστές Ματθαίος Δ. Λω, Δημήτρης Φαφαλιός, Γιώργος Σ. Αλεξανδράτος, ο Πρόεδρος των Ελλήνων Ναυλομεσιτών Τζων Ν. Κοτζιάς, ο Πρόεδρος του Propeller Club Port of Piraeus Γιώργος Ξηραδάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Petrofin Τεντ Πετρόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής των Moore Stephens στην Ελλάδα Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, o Διευθυντής Πωλήσεων της SETEL Hellas Γιώργος Χρηστάκος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Golden Cargo Κώστας Αχλαδιώτης, κ.α.

Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας*, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης*, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος* και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής*.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και βουλευτής Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης* και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης.

(*Εχουν προσκληθεί και αναμένεται οριστική επιβεβαίωση)

-Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο: http://www.theseanation.gr/conference2018/
-Για εγγραφές, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο: https://www.eventora.com/el/Events/theseanation-conference
-Δείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα του συνεδρίου