937
Η Κατερίνα Παπακώστα είναι πλέον μόνη της στη Βουλή. Τέθηκε εκτός ΚΟ της ΝΔ, λόγω του «φλερτ» της με τον Πάνο Καμμένο | INTIMENEWS

Γιατί ο Μητσοτάκης έδιωξε την Παπακώστα από την ΚΟ της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2017, 10:46
Η Κατερίνα Παπακώστα είναι πλέον μόνη της στη Βουλή. Τέθηκε εκτός ΚΟ της ΝΔ, λόγω του «φλερτ» της με τον Πάνο Καμμένο
|INTIMENEWS

Γιατί ο Μητσοτάκης έδιωξε την Παπακώστα από την ΚΟ της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2017, 10:46

Με μια λιτή ανακοίνωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε το πρωί της Πέμπτης τη διαγραφή της βουλευτού Β’ Αθηνών Κατερίνας Παπακώστα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Υπάρχει η αφορμή, υπάρχει και η αιτία.

Η αφορμή λοιπόν ήταν τα όσα είπε -και δεν είπε- η κυρία Παπακώστα την Τετάρτη στη Βουλή κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου για τις Ενοπλες Δυνάμεις: η βουλευτής εμφανίστηκε να υποστηρίζει τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο μετά από τον καβγά που είχε ο τελευταίος με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη. Οταν δε ήρθε η «απάντηση» του προέδρου των ΑΝΕΛ με… πρόσκληση προς την κυρία Παπακώστα να συμμετάσχει σε επιτροπή του υπουργείου Αμυνας, το θέμα αναβαθμίστηκε σε κατ’ εξοχήν πολιτικό και ανέδειξε την αιτία πίσω από τη διαγραφή: δεν ήταν λίγοι εκείνοι που διέγνωσαν ένα «φλερτ» της κυρίας Παπακώστα με τους ΑΝΕΛ του κ. Καμμένου και όλοι θυμήθηκαν ότι η βουλευτής είχε ήδη αποπεμφθεί τον περασμένο Απρίλιο από την ομάδα των Τομεαρχών της ΝΔ πάλι λόγω της επικριτικής -αν μη τι άλλο- στάσης της απέναντι στον κ. Γεωργιάδη.

Το ότι Παπακώστα και Γεωργιάδης εκλέγονται στην ίδια περιφέρεια ποτέ δεν βοήθησε τα πράγματα. Ούτε βέβαια και η διευκρινιστική δήλωση που εξέδωσε τη νύχτα της Τετάρτης η κυρία Παπακώστα σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να υποβαθμίζει το ζήτημα. Αναλυτές σχολίασαν ότι και στην ανακοίνωσή της η κυρία Παπακώστα δεν επέδειξε καμία διάθεση αυτοκριτικής για το «φάουλ» να μη στηρίξει τον αντιπρόεδρο της ΝΔ στην αντιπαράθεσή του με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Απάντηση Παπακώστα

Σε νέα δήλωσή της υπό τον τίτλο, «Αναφαίρετον όπλον αρετή», η Κατερίνα Παπακώστα χαρακτηρίζει αναίτια την απόφαση διαγραφής της. Αναλυτικά η αποπεμφθείσα βουλευτής αναφέρει τα εξής:

«Ως πολιτικός είμαι πιστή στις αρχές στις οποίες θεμελιώθηκε η Νέα Δημοκρατία από τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Στην πολιτική μου διαδρομή, επιλέγω να μην επηρεάζομαι από τις Σειρήνες των καιρών. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ποτέ δεν δίστασε να ταράξει τα θολά νερά προκειμένου να θεμελιώσει μία Κοινωνία ενωμένη, δημοκρατική, φιλελεύθερη και με σεβασμό στην αξιοπρέπεια όλων των πολιτών, έχοντας στον πυρήνα της πολιτικής τον Άνθρωπο.
Ο κοινοβουλευτικός μου λόγος στην Βουλή των Ελλήνων διατρέχεται από το μέτρο και την μετριοπάθεια και θεωρώ πως αναίτια και ανυπαίτια ελήφθη η απόφαση διαγραφής μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Εμφορούμαι, λοιπόν, από αυτές τις αρχές, δεν τις προδίδω και δεν τις παραδίδω, όσο και αν κοστίζουν. Παραμένω αμετακίνητη από την υπεράσπισή τους.
Αυτά προς το παρόν.»

O υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, σχολίασε μέσω Twitter την απόφαση του κ. Μητσοτάκη να διαγράψει τη βουλευτή του: «Διέγραψε μια μητέρα ΑΜΕΑ που λόγω του προσωπικού της αγώνα μπορεί να νομοθετήσει καλύτερα από όλους για το θέμα, υποτασσόμενος στα συμφέροντα», έγραψε στην ανάρτησή του ο υπουργός.

Πώς ήρθε η απόφαση για τη διαγραφή

Όλα άρχισαν όταν η βουλευτής Β’ Αθήνας ανέβηκε στο βήμα της Βουλής, λίγο μετά την σφοδρή σύγκρουση που είχε ο κ. Καμμένος με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Αδωνι Γεωργιάδη, για την τοποθέτησή της σχετικά με το νομοσχέδιο για τις Ενοπλες Δυνάμεις.

Κατά την τοποθέτησή της η κυρία Παπακώστα είπε πως«έγιναν προσωπικές αναφορές στον κύριο υπουργό που είναι άσχετες με το νομοσχέδιο» και μάλιστα πήγε και ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι ορισμένες εκ των διατάξεων που καταψηφίζει το κόμμα της, κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση!

«Οι κοκορομαχίες στη Βουλή οι προσωπικές αναφορές, και μάλιστα με αφορμή τέτοια ζητήματα (των Ενόπλων Δυνάμεων) δεν περιποιούν τιμή στον ελληνικό κοινοβούλιο», παρατήρησε η κυρία Παπακώστα σε μια εμφανή μομφή προς το πρόσωπο του κ. Γεωργιάδη και ζήτησε μάλιστα από το προεδρείο «για να διαχειρίζεται και να συντονίζει αυτή τη διαδικασία, για να διαφυλάσσει και το κύρος της Βουλής από διολίσθηση σε πρακτικές και σε συμπεριφορές, οι οποίες στοχεύουν σε προσωπικό επίπεδο τους συναδέλφους, ή τους υπουργούς προς τους συναδέλφους, ή τους συναδέλφους προς τους υπουργούς, να τηρεί τον Κανονισμό».

Ο κ. Καμμένος δεν έχασε την ευκαιρία να της ανταποδώσει τα «καλά λόγια» και την προσκάλεσε στο υπουργείο Αμυνας προκειμένου να μετάσχει σε άτυπη επιτροπή με έργο την σύνταξη τροπολογίας για τις συντάξεις χηρείας συζύγων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οταν όμως ξαναπήρε το λόγο, ο κ. Γεωργιάδης ήταν σαφής: «Η Νέα Δημοκρατία δεν συμμετέχει σε καμία συμπαιγνία με τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας και σε καμία προσχηματική Επιτροπή που θα διαχειρίζεται τα θέματα των ΑΜΕΑ και της χηρείας, αφού προηγουμένως έχει νομοθετήσει η κυβέρνηση κι έχει κόψει σε όλους αυτούς τους ανθρώπους τα λεφτά κι ενώ την εγκαλούμε για τόσους πολλούς μήνες και ο κ. Δημοσχάκης κι εγώ και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με ειδική συνάντηση με αυτούς τους ανθρώπους δύο φορές μέχρι σήμερα να φέρει τη νομοθετική πρωτοβουλία και να δώσει στους ανθρώπους αυτά που τους έκοψε», είπε προς τον υπουργό Αμυνας.

«Αρα, παρακαλώ πολύ να είναι σαφές σε όλους. Η Νέα Δημοκρατία και σίγουρα κανένας βουλευτής της δεν συμμετέχει σε τέτοια προσχηματική Επιτροπή. Να το ξεκαθαρίσουμε. Αυτές είναι προβοκάτσιες του κ. Καμμένου», σχολίασε αφήνοντας σαφέστατη αιχμή για την προηγούμενη τοποθέτηση της κυρίας Παπακώστα.

Η τοποθέτηση  Παπακώστα ερμηνεύθηκε στην Πειραιώς ως άκρως προσβλητική για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ και μετά το θόρυβο που προκάλεσε, η βουλευτής  υποχρεώθηκε να δώσει διευκρινίσεις με γραπτή δήλωση, στην οποία υποστήριζε ότι επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί αναιτίως θέμα. Παράλληλα τόνιζε ότι αποκρούει τις όποιες άλλες ερμηνείες επιχειρήθηκαν να δοθούν πλην των γεγονότων, όπως αυτά διαδραματίστηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στη δήλωσή της σημείωνε μεταξύ άλλων ότι με «αφορμή την πληθώρα προσωπικών αντεγκλήσεων από πολλές πτέρυγες οι οποίες δημιουργήθηκαν, σήμερα, καθ’ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, ζήτησα για πολλοστή φορά από τον προεδρεύοντα και τον πρόεδρο της Βουλής, να εφαρμόσει τον Κανονισμό της Βουλής. Πρόκειται για θέση μου, την οποία αμετακίνητα υποστηρίζω από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκα. Σύμφωνα μάλιστα με τον προεδρεύοντα, Γ. Λαμπρούλη, το πρόβλημα αυτό έχει επισημανθεί από πολλούς συναδέλφους βουλευτές.
Όποια άλλη ερμηνεία επιχειρηθεί, αποκρούεται αυθεντικά από τη δήλωσή μου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...