260
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Διευκρινίσεις του ΚΚΕ για το «πόθεν έσχες» του Κουτσούμπα: Τα δίνει όλα στο κόμμα

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2021, 14:25
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Διευκρινίσεις του ΚΚΕ για το «πόθεν έσχες» του Κουτσούμπα: Τα δίνει όλα στο κόμμα

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2021, 14:25

Η δημοσιοποίηση της δήλωσης «πόθεν έσχες» του Δημήτρη Κουτσούμπα, γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, προκάλεσε κάποια αίσθηση –σε βαθμό μάλιστα που να χρειαστεί ο Περισσός να βγάλει ανακοίνωση με διευκρινίσεις.

Τούτο διότι ο κ. Κουτσούμπας εμφανίζεται να είχε εισοδήματα ύψους 73.466 ευρώ από τη βουλευτική του αποζημίωση, περισσότερα από κάποιων άλλων πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα όμως με το ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας όχι μόνο σε αυτή τη δήλωση συμπεριλαβάνει και άλλες αποδοχές που λαμβάνουν οι βουλευτές –επιδόματα κλπ– αλλά δίνει το σύνολο των εισπραχθέντων στο κόμμα και στη θέση τους παίρνει 800 ευρώ ως στέλεχος του ΚΚΕ.

Πιο συγκεκριμένα ο Περισσός ανέφερε:

«Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, όπως και όλοι οι βουλευτές του ΚΚΕ, αμείβεται με την αποζημίωση των στελεχών του Κόμματος, ύψους 800 ευρώ το μήνα. Κατά συνέπεια το σύνολο των αποδοχών του -ως βουλευτή- κατατίθεται στο ταμείο της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με το καταστατικό του ΚΚΕ.

»Επίσης, το γεγονός ότι το ύψος των βουλευτικών αποδοχών του Δ. Κουτσούμπα εμφανίζεται αυξημένο σε σχέση με άλλων πολιτικών αρχηγών, οφείλεται στο ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ δηλώνουν στο “Πόθεν Έσχες” όλες τις αποδοχές που εισπράττουν με την ιδιότητα του βουλευτή (αποζημίωση, επιδόματα) κ.λπ. -φορολογητέες και μη- κάτι το οποίο είναι ο πολιτικά και νομικά ενδεδειγμένος τρόπος δήλωσης “Πόθεν Έσχες” ».

»Η επανάληψη αυτού του φαινομένου, δηλαδή του διαφορετικού τρόπου δήλωσης των εισοδημάτων των βουλευτών, γεννά εύλογα ερωτηματικά, γι’ αυτό και η αρμόδια επιτροπή της βουλής θα πρέπει να ρυθμίσει το ζήτημα αυτό, έτσι ώστε να αποτυπώνονται ενιαία όλες οι αποδοχές των βουλευτών και των πολιτικών αρχηγών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News