204
Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο | Intime

Διασωληνώθηκε και τρίτος ασθενής με κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2020, 17:28
Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο
|Intime

Διασωληνώθηκε και τρίτος ασθενής με κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2020, 17:28

Εκτός από το 9ο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού στη χώρα μας, τον 66χρονο που είχε επιστρέψει από το Ισραήλ, και το 90ό περιστατικό, δηλαδή τον 53χρονο από την Καστοριά που διακομίσθηκε στο ΑΧΕΠΑ, ακόμη ένας ασθενής, που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, διασωληνώθηκε την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το περιστατικό είχε εκδηλώσει πνευμονία, ένα από τα πρώτα συμπτώματα της νόσου που προκαλεί ο κορονοϊός και χαρακτηρίζεται σοβαρό.

Μερικές ημέρες αργότερα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και την Τετάρτη κρίθηκε από τους γιατρούς ότι έπρεπε να διασωληνωθεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για γυναίκα μεγάλης ηλικίας.

Κρίσιμες ώρες για τον 66χρονο

Tην ίδια ώρα, μάχη για τη ζωή του δίνει ο 66χρονος από την Αμαλιάδα, που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του νοσοκομείου στο Ρίο και είναι θετικός στον κορονοϊό.

Μέλη της επιτροπής λοιμώξεων του υπουργείου Υγείας ανέφεραν ότι ο 66χρονος εμφάνισε πολυοργανική ανεπάρκεια και η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη.

Εξετάσεις κορονοϊού στο Ρίο

Την Τετάρτη ξεκίνησε τη λειτουργία του και το εργαστήριο ανίχνευσης κορονοϊού στο Ρίο. Από την Πέμπτη αναμένεται να λειτουργήσουν τα εργαστήρια των Νοσοκομείων Αττικό και Πανεπιστημιακού Λάρισας που θα εκτελούν εξετάσεις για τον κορονοϊό, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των εργαστηρίων σε επτά (Παστέρ, ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, ΠΑΓΝΗ, Ρίο, Αττικόν, Λάρισα).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...