170
Ο Γιώργος Λάνθιμος διεκδικεί με την «Ευνοούμενη» 10 Οσκαρ | EPA/CLAUDIO ONORATI

Διασκευή ενός pulp αστυνομικού μυθιστορήματος η επόμενη ταινία του Λάνθιμου

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2019, 15:16
Ο Γιώργος Λάνθιμος διεκδικεί με την «Ευνοούμενη» 10 Οσκαρ
|EPA/CLAUDIO ONORATI

Διασκευή ενός pulp αστυνομικού μυθιστορήματος η επόμενη ταινία του Λάνθιμου

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2019, 15:16

Από την δυσλειτουργική οικογένεια του «Κυνόδοντα», στην «Ευνοούμενη» της βασίλισσας, ο Γιώργος Λάνθιμος για την επόμενη ταινία του θα βουτήξει στα νερά των φτηνών αστυνομικών μυθιστορημάτων.

Υπέγραψε, όπως γράφει το Variety, για τη μεταφορά του «Pop. 1280», του μυθιστορήματος που έγραψε το 1964 ο Αμερικανός Τζιμ Τόμσον, ένας από τους πιο παραγωγικούς συγγραφείς της φτηνής αστυνομικής λογοτεχνίας.

Στο βιβλίο πρωταγωνιστεί ο Νικ Κόρεϊ, ο σερίφης μίας μικρής πόλης που δεν κάνει τη δουλειά του γιατί ξέρει ότι κανένας στην περιοχή του δεν θέλει να τηρήσει τον νόμο. Πριν όμως λήξει η θητεία του, αναλαμβάνει δράση.

Ο Λάνθιμος θα γράψει το σενάριο ενώ την παραγωγή, πέρα από τον ίδιο, έχει αναλάβει η Element Pictures μαζί με την Imperative και την Discovery Productions.

Αναζητούνται ακόμη οι ηθοποιοί για το επόμενο πρότζεκτ του έλληνα σκηνοθέτη, που πλέον έχει αναδειχτεί σε ένα από τα πιο καυτά ονόματα του Χόλιγουντ ειδικά μετά τα 10 Όσκαρ που διεκδικεί η «Ευνούμενη» μεταξύ τους και αυτό της Καλύτερης Ταινίας.

Το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά με τον τίτλο «Χίλιες διακόσιες ογδόντα μαύρες ψυχές».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...