267
H βρετανίδα πρεσβευτής Κέιτ Σμιθ με τον υπουργό Χάρη Θεοχάρη κατά τη συνεργασία τους στο υπουργείο Τουρισμού |

Διασφαλίστηκε ο επαναπατρισμός 17.000 βρετανών τουριστών της Τhomas Cook από 13 περιοχές της Ελλάδας

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2019, 18:07
H βρετανίδα πρεσβευτής Κέιτ Σμιθ με τον υπουργό Χάρη Θεοχάρη κατά τη συνεργασία τους στο υπουργείο Τουρισμού
|

Διασφαλίστηκε ο επαναπατρισμός 17.000 βρετανών τουριστών της Τhomas Cook από 13 περιοχές της Ελλάδας

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2019, 18:07

Η επιχείρηση επαναπατρισμού των βρετανών τουριστών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε 13 περιοχές της Ελλάδας μετά το «κανόνι» της Τhomas Cook, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντηση του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, με την πρεσβευτή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα, Κέιτ Σμιθ.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, η κυρία Σμιθ ενημέρωσε πως έχουν διασφαλιστεί όλα τα αεροσκάφη που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της επιχείρησης, ενώ παράλληλα έχει καλυφθεί και το κόστος διαμονής για τους πελάτες των ξενοδοχείων που επηρεάζονται από την πτώχευση της εταιρείας.

«Υπάρχουν από χθες 17.000 τουρίστες που προσήλθαν από τη Βρετανία και πρέπει να επιστρέψουν τις επόμενες δύο εβδομάδες από 13 διαφορετικά μέρη της Ελλάδας. Θέλω να υπογραμμίσω ότι όλα τα αεροσκάφη που εμπλέκονται σε αυτή την επιχείρηση έχουν διασφαλιστεί», δήλωσε η επικεφαλής της βρετανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στη χώρα μας, για να προσθέσει:

«Η Βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που έχει αναλάβει τη μεγάλη επιχείρηση είναι σε επικοινωνία με τα ξενοδοχεία με τα οποία η Thomas Cook συνεργαζόταν για τα πακέτα διακοπών ενημερώνοντάς τα ότι το κόστος διαμονής για τους πελάτες που επηρεάζονται από την πτώχευση έχει καλυφθεί».

Από την πλευρά του ο κ. Θεοχάρης δήλωσε: «Είχαμε μια πολύ καλή και παραγωγική συζήτηση με την πολύ καλή φίλη της χώρας μας, πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα κυρία Κέιτ Σμιθ. Συζητήσαμε την επιχείρηση επαναπατρισμού, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, των Βρετανών τουριστών. Μιλήσαμε και για άλλα θέματα, όπως είναι το Brexit και οι διμερείς σχέσεις […] βασικό θέμα της σημερινής ατζέντας ήταν η οικονομική κατάρρευση της Thomas Cook και πώς επηρεάζει τη χώρα μας αλλά και τη M. Bρετανία καθώς και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την άμεση αντιμετώπιση του θέματος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...