196
Λεωφορεία μεταφέρουν επιβάτες από το πλοίο στους προορισμούς τους | REUTERS

Diamond Princess: Θετικοί στον ιό δύο αρμόδιοι για την καραντίνα

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2020, 15:41
Λεωφορεία μεταφέρουν επιβάτες από το πλοίο στους προορισμούς τους
|REUTERS

Diamond Princess: Θετικοί στον ιό δύο αρμόδιοι για την καραντίνα

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2020, 15:41

Δύο ιάπωνες αξιωματούχοι, που είχαν αναλάβει να εποπτεύουν την καραντίνα στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, προσβλήθηκαν και οι ίδιοι από τον Covid-19, ανακοίνωσαν σήμερα οι ιαπωνικές αρχές.

Τα νέα αυτά κρούσματα ανεβάζουν σε έξι τον αριθμό των αξιωματούχων που είχαν αναλάβει την εποπτεία της καραντίνας και έχουν προσβληθεί, ενισχύοντας τις αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα τoυ μέτρου.

Συγκεκριμένα, δύο αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας, ένας 50 και ένας 40 ετών, βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό και νοσηλεύονται, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Είχαν σταλεί ξεχωριστά στο Diamond Princess.

«Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε μέσω ποιας οδού έγινε η μόλυνση. Θα το ανακαλύψουμε και θα λάβουμε μέτρα», δήλωσε στέλεχος του υπουργείου Υγείας.

Περισσότεροι από 690 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου, το οποίο τέθηκε σε καραντίνα στις 5 Φεβρουαρίου στο λιμάνι της Γιοκοχάμα, έχουν νοσήσει από τον Covid-19. Εκτός πλοίου, η Ιαπωνία έχει καταγράψει περισσότερα από 140 κρούσματα, ενώ μία ηλικιωμένη γυναίκα υπέκυψε.

Μετά την ανακοίνωση την Πέμπτη για τον θάνατο δύο 80χρονων γιαπωνέζων επιβατών του Diamond Princess, ένας τρίτος επιβάτης πέθανε από πνευμονία.

Τουλάχιστον 20 αλλοδαποί που έχουν απομακρυνθεί από το κρουαζιερόπλοιο, έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό μετά την επιστροφή στις πατρίδες τους, αυξάνοντας την ανησυχία.

Ανάμεσα στους εκατοντάδες επιβάτες που επαναπατρίστηκαν, δύο έφτασαν στην Ελλάδα, το Σάββατο.