249
Ο Τάκης Τσουκαλάς | Alexandros Michailidis / SOOC

Διακοπή προγράμματος στο Νέο Κανάλι για τα ρατσιστικά σχόλια Τσουκαλά

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2018, 18:02
Ο Τάκης Τσουκαλάς
|Alexandros Michailidis / SOOC

Διακοπή προγράμματος στο Νέο Κανάλι για τα ρατσιστικά σχόλια Τσουκαλά

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2018, 18:02

Τη διακοπή λειτουργίας για μία ημέρα, και συγκεκριμένα στις 10 Ιανουαρίου 2019, αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για τον τηλεοπτικό σταθμό «Νέο Κανάλι» (πρώην «Extra Channel), για το ρατσιστικό σχόλιο του Τάκη Τσουκαλά, που είχε αποκαλέσει «πίθηκο» τον Θανάση Αντετοκούνμπο.

Παράλληλα, το ΕΣΡ επέβαλε στο κανάλι και πρόστιμο 30.000 ευρώ για ρατσιστικό λόγο, προσβολή προσωπικότητας και χαμηλής ποιότητας πρόγραμμα. Το πρόστιμο διαιρείται σε 15.000 ευρώ για ρατσιστικό σχόλιο και σε 15.000 ευρώ για προσβολή προσωπικότητας.

Σημειώνεται πως τα πρόστιμα δεν είναι υψηλά λόγω έμπρακτης μεταμέλειας του καναλιού και διακοπής της εκπομπής, ενώ είναι η πρώτη φορά που το ΕΣΡ επιβάλλει, έστω και για μία ημέρα, διακοπή προγράμματος σε τηλεοπτικό σταθμό.

«(…) Τα είπα για τη διοίκηση και τον προπονητή. Τα άλλα όλα, θα έρθετε και στον Πειραιά, θα χάσετε, θα τα δούμε μη χαίρεστε, ένα μπ@@@@@λο είσαστε. Με έναν πίθηκο, εκείνος ο Αντεμπακούμπο πίθηκος είναι! Ό,τι σας λέω. Τι είναι αυτά που έκανε ο καραγκιόζης ρε; Δεν ντρέπεται λιγάκι; Ξεφτιλίζει και τον αδερφό του;» ήταν τα λόγια του Τάκη Τσουκαλά στη συγκεκριμένη εκπομπή.

Αναλυτικά η απόφαση:

«Διακόπτεται για μία ημέρα το πρόγραμμα του Νέου Καναλιού Έψιλον από το ΕΣΡ, για τον προσβλητικό λόγο που μεταδόθηκε στην εκπομπή του Τάκη Τσουκαλά “‘Αντε γεια” σε βάρος του παίκτη μπάσκετ του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Θανάση Αντετοκούμπο. Επιπλέον για τη μετάδοση ρατσιστικού λόγου και χαμηλής ποιότητας προγράμματος επιβλήθηκαν στον ίδιο σταθμό, δύο πρόστιμο συνολικού ύψους 30.000 ευρώ. Για το μικρό ύψος των προστίμων συνεκτιμήθηκε το γεγονός πως ο σταθμός έδειξε έμπρακτη μεταμέλεια, διακόπτοντας τη μετάδοση της εκπομπής.»

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...