313
O Πέτρος Δούκας σε πρόσφατη επίσημη εμφάνισή του. Είναι ξένο σώμα στη ΝΔ | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Διαγράφηκε από μέλος της ΝΔ ο Πέτρος Δούκας

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2022, 20:23
O Πέτρος Δούκας σε πρόσφατη επίσημη εμφάνισή του. Είναι ξένο σώμα στη ΝΔ
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Διαγράφηκε από μέλος της ΝΔ ο Πέτρος Δούκας

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2022, 20:23

Τη διαγραφή από τη ΝΔ του Πέτρου Δούκα, δημάρχου Σπάρτης και πρώην υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, αποφάσισε ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σκιά των δηλώσεων του πρώτου για το πώς χρησιμοποιήθηκαν οι αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους στην Ηλεία για να κερδηθούν οι εκλογές του 2007.

Ως γνωστόν, οι κομπασμοί του κ. Δούκα για όσα έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ το 2007 για να γυρίσει το πολιτικό παιχνίδι, οδήγησαν στην αποπομπή από την κυβέρνηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού, ο οποίος σε σύσκεψη στη Σπάρτη, αναγνώρισε τις αποζημιώσεις του τότε ως «εποποιία».

Το βράδυ της Δευτέρας, η ΝΔ υποστήριξε σε ανακοίνωσή της ότι οι δηλώσεις του δημάρχου Σπάρτης ήταν ιστορικά αναληθείς και γνωστοποίησε ότι ο κ. Δούκας διεγράφη από τις τάξεις της.

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του Πέτρου Δούκα, εκτός από ιστορικά αναληθείς, δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, του κοινοποιήθηκε η σχετική απόφαση διαγραφής από μέλος της παράταξης», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς.

Κατά το ρεπορτάζ, την πράξη διαγραφής του κ. Δούκα υπέγραψε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης.

Ωστόσο εγείρονται κάποια ζητήματα καταστατικότητας. Με βάση το άρθρο 5 (Απώλεια και αναστολή της ιδιότητας του μέλους) του καταστατικού της ΝΔ, η μόνη περίπτωση που προβλέπεται διαγραφή χωρίς απόφαση πειθαρχικού οργάνου, είναι αν το μέλος έχει πάει σε άλλο κόμμα, έχει πει ψέματα κατά την εγγραφή του, έχει καταδικαστεί για έγκλημα ή έχει συντελεστεί η «αυτόβουλη απομάκρυνσή του από το Κόμμα, η οποία εκδηλώνεται με λόγο ή πράξη και προκύπτει κατάδηλα, ενδεικτικά με την εγγραφή του σε άλλο πολιτικό κόμμα, ή με δημόσιες εκδηλώσεις του που αντιστρατεύονται έντονα τις ιδεολογικές και πολιτικές αρχές του Κόμματος ή προωθούν το ρατσισμό, το μίσος και τη βία ή αμφισβητούν το κράτος δικαίου και το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό πολίτευμα της χώρας».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...