255
Ο Εμανουέλ Μακρόν απευθύνεται μέσω διαγγέλματος στον γαλλικό λαό | REUTERS/Pascal Rossignol

Διάγγελμα Μακρόν: Εκκληση προς τα κόμματα για υπευθυνότητα και ενότητα

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2022, 21:56
Ο Εμανουέλ Μακρόν απευθύνεται μέσω διαγγέλματος στον γαλλικό λαό
|REUTERS/Pascal Rossignol

Διάγγελμα Μακρόν: Εκκληση προς τα κόμματα για υπευθυνότητα και ενότητα

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2022, 21:56

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σε διάγγελμα του προς τον γαλλικό λαό, κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να ξεκαθαρίσουν αν και κατά πόσο είναι διατεθειμένες να αναλάβουν μερίδιο ευθύνης αναφορικά με την διακυβέρνηση της χώρας. «Με εκλέξατε τον Απρίλιο επί τη βάσει ενός ξεκάθαρου προγράμματος», δήλωσε ο Mακρόν, ο οποίος αναφερόμενος στις βουλευτικές εκλογές ανέφερε ότι δεν μπορεί να αγνοήσει τις σημαντικές πολιτικές διαφορές που αναδείχθηκαν, ούτε όμως και το εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό της αποχής.

Συνεχίζοντας, ο γάλλος πρόεδρος ανέφερε ότι, όπως και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν υπάρχει στη Γαλλία απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ενός κόμματος και συνεπώς θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος πολιτικής συνεννόησης. Δήλωσε, επίσης, πως είναι διατεθειμένος να διευρύνει την παράταξη του αλλά και να υιοθετεί αποφάσεις που κατά περίπτωση θα συγκεντρώνουν την πλειοψηφία στην γαλλική Εθνοσυνέλευση. «Αυτό δεν σημαίνει ακινησία, σημαίνει επίτευξη συμφωνιών μέσα από τον διάλογο» είπε.

Αναφέρθηκε, ωστόσο, στην ανάγκη ύπαρξης διαφάνειας στην πολιτική ζωή, λέγοντας ότι, όπως είχε υποσχεθεί πριν από τις προεδρικές εκλογές θα προωθήσει σειρά αποφάσεων σχετικών με την τόνωση της αγοραστικής ικανότητας των Γάλλων, την οικονομία, την οικολογία, την ασφάλεια, την υγεία, τη δικαιοσύνη κ.α. «Θα προτείνουμε μέτρα που θα μπορούν να υλοποιηθούν χωρίς την επιβολή πρόσθετων φόρων, ωστόσο για να επιτευχθεί αυτό είναι αναγκαίες οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις» είπε ακόμη ο πρόεδρος της Γαλλίας καταλήγοντας ότι μετά την επιστροφή του από τις συνόδους κορυφής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ θα αξιολογήσει το μερίδιο της ευθύνης που δηλώνει ότι είναι διατεθειμένη να αναλάβει η κάθε πολιτική παράταξη με στόχο την διακυβέρνηση της Γαλλίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News